Jornada informativa sobre les ajudes del Pla Renhata 2022

Amb el pla Renhata la Generalitat Valenciana subvenciona millores a la teua casa: reforma de cuina, bany i accessibilitat.

El divendres 11 de febrer en el saló de plens de Ròtova es farà una jornada informativa sobre les ajudes.

Què és Renhata?

El pla Renhata de la Generalitat Valenciana inclou ajudes per a la reforma d’habitacions humides: cuina, banys o safaretjos (sense incloure electrodomèstics, placa de cocció, forn o extractor de fums).

En la mateixa línia, s’inclouen ajudes per a l’adaptació de la vivenda per a facilitar l’ús per persones amb diversitat funcional: ampliació d’espais de circulació, canvi de portes, senyals acústics o lluminosos, etc. 

A més, també pot subvencionar-se la instal·lació de sistemes integrats de domòtica per a persones amb diversitat funcional i mobilitat reduïda: monitoratge i control remot de portes i equips electrònics, activació mitjançant veu, càmeres per a l’atenció a dependents i detecció i alarma d’incendi. 

De quines quantitats són les ajudes? 

  • Com a mínim obtens el 5% del preu de les obres, per un import màxim de 600€. 
  • A més, pots obtindre entre el 25% i 35%, amb un màxim de 3.000€ a 5.400€, en funció dels punts obtinguts en la baremació de les sol·licituds. 
  • També pots obtindre un 5% o 10% addicional, amb màxims de 600 o 1200€, si compleixes determinats criteris de sostenibilitat.

* L’obtenció de l’ajuda i l’import que tindrà dependrà de la qualitat constructiva de ta casa i del grau de discapacitat de qui l’ocupe. 

Quines característiques ha de complir la casa? 

  • Ha de ser la teua residència habitual. 
  • Ha de tindre més de 20 anys d’antiguitat excepte si en l’habitatge viu una persona amb un grau de discapacitat superior al 33% o major de 70 anys. 

Què poden subvencionar-me? 

  • Els honoraris professionals (màx. 5 % cost de les obres) i les taxes i impostos. 
  • Les despeses de l’obra, des de 2.000€ fins a 12.000€. 

Quan s’ha de fer la sol·licitud? 

S’han de sol·licitar entre l’1 de febrer i el 13 d’abril de 2022. 

Poden acollir-se obres acabades, en curs o sense començar, sempre que el seu inici siga posterior a l’1 de gener de 2021, i la seua finalització entre el 24 de maig de 2021 i un termini màxim de 6 mesos des de l’endemà a la publicació de la resolució de la concessió de les ajudes en el DOGV. 

Com i on les demane? 

RENHATA LA SAFOR pot informar-te, gestionar i tramitar les ajudes Renhata de la Generalitat Valenciana. Posa’t en contacte amb nosaltres i t’assessorarem.

Instagram: @renhatalasafor 

Contacte: [email protected] – 623 50 22 22