• El consistori ha rebut una segona subvenció de l’IVACE de 113.073€.

Ròtova iniciarà la restauració del Cine Cervantes en breu, que permetrà convertir-lo en un equipament cultural, per tal de poder dur a terme concerts, actes, actuacions teatrals, projeccions, etc. per al poble. El consistori va rebre una subvenció de vora 500.000€ de la Generalitat Valenciana, mitjançant el pla «Conviure».

La realització d’una campanya d’estudis previs amb cates al sostre, al terreny i als murs, parets i revestiments del cine van permetre avaluar l’estat de conservació real de l’edifici, així com la seua configuració estructural, que romania oculta, que va resultar més desfavorable del previst inicialment. Amb estes dades es va poder elaborar un projecte tècnic precís i exhaustiu que dona resposta als problemes detectats a l’edifici i cobreix les necessitats exigides per implantar una nova maquinaria de projecció al cine complint la normativa vigent.

Al projecte es contemplen reforços estructurals, treballs de consolidació i altres tècniques de restauració amb l’objectiu de poder tornar a l’edifici al seu esplendor original. La necessitat de donar resposta als problemes i requeriments de l’edifici, juntament amb l’augment progressiu dels preus de materials i subministraments als últims anys des que es va redactar la memòria valorada inicial, van suposar un increment del cost de l’actuació.

Durant 2023, l’Ajuntament ha hagut de buscar noves ajudes per completar el finançament del projecte, a banda de tramitar els permisos corresponents a la Conselleria de Cultura. L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), ha concedit una nova ajuda de 113.073€, dins del programa PREE 5000, per a actuacions de rehabilitació energètica en edificis existents. El consistori finançarà el restant de l’obra, amb un total de 534.268,64€, i l’actuació començarà en breu.

“El cine Cervantes és un espai emblemàtic, molt estimat i necessari per al municipi. La rehabilitació n’és una de les actuacions més esperades i al voltant de l’immoble pot girar bona part de la vida cultural i social del municipi”, ha explicat l’alcalde, Jordi Puig. Des de fa més de 10 anys, va haver de tancar les portes pel deteriorament i actualment el poble no compta amb una sala d’actes per a poder realitzar concerts, teatres, etc.