El pla de pagaments a proveïdors de l’Administració Local que el Govern ha iniciat contempla l’avançament per part del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques del 50% de la liquidació definitiva de la participació en els tributs de l’Estat corresponent a l’any 2010.

Es tracta d’un gest per a alleujar la situació límit de molts municipis ja que la liquidació definitiva sol realitzar-se a finals d’any. L’avançament forma part del pla de pagaments a proveïdors i el Ministeri d’Hisenda que dirigeix Cristóbal Montoro ja té calculat els diners que transferirà a cada ajuntament. A Ròtova li corresponen 18.801 € i el govern avançarà en unes setmanes la meitat d’eixa quantitat (uns 9.400 €).

 

S’ajorna el pagament de les liquidacions de 2008 i 2009 a 10 anys.

A més, el govern ha ampliat de cinc a deu anys el termini per a retornar a Hisenda els diners que els ajuntaments li deuen per les liquidacions negatives dels exercicis 2008 i 2009. El plenari de l’Ajuntament de Ròtova havia demanat al govern l’anul·lació o el retard pel pagament, amb els vots de Compromís i PP; finalment el govern ha optat per la segona solució.