Plenari ordinari, el divendres 3 de febrer de 2012. Saló de plenaris de l’Ajuntament de Ròtova, a les 20:15 h, amb els següents punts de l’ordre del dia:

1.- Lectura i aprovació si escau de l’acta anterior.

Aprovació amb els vots de Compromís i PP.

 

2.- Presentació, amb caràcter d’urgència, d’un nou punt de l’ordre del dia per part de l’equip de govern:

Petició de subvenció per al voluntariat mediambiental de 2012.

Vots a favor de Compromís i PP.

Compromís hem de consultar l’expedient.

 

3.- Presentació, amb caràcter d’urgència, d’un nou punt de l’ordre del dia per part de l’equip de govern:

Assumpte: Proposta d’acord per desestimar els recursos de reposició formulat per la mercantil CADERSA SL, per la mercantil ALESA PROYECTOS Y CONTRATAS i per la mercantil CADERSA SL.

Compromís s’abstén perquè alguns dels arguments plantejats formen part dels dubtes que el grup municipal va presentar al plenari de passat mes de desembre, com el fet de valorar el desmuntatge d’una rampa de terra que baixa al riu, tot i que no forma part del projecte per escrit al qual havien de presentar les ofertes les diferents empreses.

A més, un tema amb esta complexitat creiem que no es pot presentar per urgència, sense haver estat tractat en comissió.

Vots a favor: PP.

 

4.- Control i fiscalització dels òrgans de govern:

a) dació en compte de resolucions de l’alcaldia.

La regidora de Compromís Nahiana Suñé pregunta per algunes resolucions d’alcaldia, donat que l’equip de govern no ha convocat comissió prèvia al plenari. Les de 2012 li són trasllades; falten les últimes de 2011, que en principi ens seran passades la setmana següent.

 

– Resolucions d’alcaldia:

 

b) Precs i preguntes a l’alcalde i regidors delegats.

 

Jordi Puig, regidor de Compromís:

– Respecte de l’informe ambiental de la Comissió Territorial de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, rebuda a 9 de gener de 2012, amb registre d’entrada 40 a l’Ajuntament, voldríem saber si van a ser contestades les al·legacions presentades per Compromís al voltant de la mateixa.

El secretari respon que l’Ajuntament respondrà perquè entén que Conselleria, tot i no haver contestat a les al·legacions, ja n’ha donat resposta.

 

– 6 mesos després de demanar-ho per primera vegada, i després de fer-ho per tres vegades, hem rebut l’acta de desembre de 2010: en què s’acorda CONDICIONAR l’acceptació de la proposta del Pla Zonal, Área de Gestió 2 a que s’arribe a un acord previ respecte dels següents punts:

 

L’alcalde interromp i diu “però se li ha donat”.

Entre els acords previs, que les empreses adjudicatàries incorporaren 5 persones residents al municipi en situació d’atur; literalment, “antes de que aparezca oficialmente el municipio de Ròtova como lugar de ejecución de la transferencia de residuos urbanos”. Han contractat estes 5 persones?

– S’han contractat estes 5 persones? Si l’Ajuntament fomenta la contractació d’unes persones, sense que es faça públic, no ens porta açò a haver de contractar a dit?

L’alcalde va negar tenir constància de cap contractació.

 

-A nosaltres ens sembla bastant preocupant el control i la consciència que es té de la informació pública:

en el redactat apareix “antes de que aparezca oficialmente el municipio de Ròtova…”; i, després, “una vez hecho público la instalación de la planta de transferencia de Ròtova…”

 

– L’Ajuntament apunta, tot seguit “unes actuacions de interés” per al municipi, per incloure al conveni amb el consorci.

 

– la redona d’accés al municipi que es pretén fer: on se situa?

L’alcaldia contesta que davant de Sant Jeroni.

Esta redona es va presentar fa aproximadament 4 anys i no va ser duta a terme. Entra en els límits del perímetre de protecció de Sant Jeroni.

 

– De quina manera es pensa urbanitzar la ja existent? L’acord de plenari parla d’una urbanització segons el projecte de què disposa la Direcció General de Carreteres. Es tracta del projecte de la “font lluminosa”?

L’alcaldia diu que la propietària és la Conselleria i que no hi ha un projecte definitiu, encara no està clar.

 

– 3 euros/ tonellada de residus?, tal com posa a l’acord plenari?

Al final, Ròtova rebrà 1,25 euros per tonellada.

 

– S’ha acceptat la brigada de manteniment de com a mínim 4 persones per al manteniment i neteja de les vies?

Segons l’alcaldia, encara està en procés de negociació.

 

– Conveni de 24.000 euros: destinats a activitats, que no formen part del còmput dels euros/tonellada.

 

– Entre les peticions, “realizar actuaciones encaminadas” a que l’Ajuntament firme un conveni amb Diputació per valor d’1.300.000 euros destinat a la finalització del camp de futbol. Nosaltres entenem que un alcalde, un regidor o un diputat pot sol·licitar ajudes i demanar per les necessitats d’un municipi. Però quines actuacions pot dur el consorci i de quina manera per a que l’Ajuntament dispose d’un conveni de col·laboració amb la Diputació amb un montant d’1.300.000?

La resposta de l’alcalde és: no ho sé.

 

– Una vegada oberta i en funcionament la planta: els treballadors seran preferentment de Ròtova?

L’alcalde assegura que sí, tot i que no ho pot assegurar, encara no està firmat el conveni.

 

– El cost de valorització i transport seran zero.

Segons l’alcaldia, està negociant-se.

 

A l’acord plenari, finalment, també es recollia la presència del regidor aleshores a l’oposició, Armando Faus. No implica això haver d’incloure un representant de l’oposició?

L’alcalde ens diu que tindrem la documentació quan la porte a plenari, no abans. El motiu, la nostra oposició a la planta de transferència. L’alcalde condiciona l’accés a la informació de les negociacions al nostre posicionament: tota una mostra de la seua particular concepció de la participació. Un fet, d’altra banda, que no canviarà la nostra posició ferma.

– I ara volen, de la nit al dia, estar al corrent de les negociacions?, ens va preguntar l’alcalde.

Sis mesos després, que és el temps que han tardat en lliurar-nos una simple acta de plenari, on es recollia aquest dret que va atorgar a l’oposició.

 

Suni Vidal, regidora de Compromís:

Respecte de l’informe sol·licitat en relació a la barana i la porteta de fusta que havíem sol·licitat al parc del Carrer Sant Bartomeu, li demanem que es pronuncie si pensa dur-ho a terme.

L’informe, merament descriptiu de la situació del parc i de les condicions d’accessibilitat, no entra a valorar-ho. I com a conclusions manifesta que “els accesos al parc, i el parc en si, compleixen amb la normativa vigent i de seguretat, i estan en disposició de ser utilitzats per la població”.

Ens trobem, aleshores, en el mateix punt en el que estàvem quan tant el govern com nosaltres li ho havíem consultat al tècnic: que es tracta d’una qüestió de voluntat política i de disponibilitat econòmica.

És un tema senzill, i portem 4 plenaris, sense rebre una contestació clara. Ens agradaria que ens la donara.

L’alcaldia diu que ja ho ha contestat i que no cal gastar els diners perquè sí. El parc cumpleix la normativa i l’obligació dels pares és estar cuidant els xiquets.

 

– Respecte del solar situat enfront del cementeri, que fa cantó amb el camí que dóna a les planes: alguns veïns ens han comentat que s’està abocant immundícia. Ens agradaria que es controlara.

 

Nahiana Suñé:

A la plaça de Dins, hi ha alguns balancins dels xiquets fets malbé. No es tracta de comprar-ne de nou, però almenys mantenir-los en bones condicions, perquè actualment hi ha esgardes, cantons rossegats i deteriorats, que poden fer que els xiquets es facen mal, a banda d’algun mànec trencat. En la major part de casos, llimant i suavitzant els cantons d’algunes fustes es podria arreglar.