– Realitzar millores als parcs infantils, la inversió triada en els primers Pressupostos Participatius de Ròtova
– El procés ha comptat amb una alta participació del veïnat: el 22,57% de la població major de 16 anys empadronada al poble.
Ròtova ha viscut per primera vegada un procés de Pressupostos Participatius per tal que les veïnes i els veïns del poble pogueren proposar i decidir projectes al municipi, amb un compromís d’inversió de 10.000€. El dimarts passat dia 12 d’octubre va finalitzar el període de votació pública de les propostes i dimecres 13 es van publicar els resultats. La proposta guanyadora ha estat la de realitzar millores als parcs infantils. Així, aquesta proposta, pressupostada en 10.000€, s’executarà al llarg de l’any 2022.
Al llarg del procés hi ha hagut una notable participació per part del veïnat. En el seu moment es van rebre més d’un centenar de propostes i, en la fase de votació pública, han participat 260 persones, el 22,57% de la població major de 16 anys empadronada al poble. Pedro Ciscar, regidor de Participació Ciutadana, s’ha mostrat molt satisfet per l’alta participació. “Ha sigut un èxit, pràcticament una de cada quatre persones hi ha participat. El procés ha sigut llarg, però molt gratificant per haver pogut donar l’oportunitat al poble de triar on s’havia de destinar la inversió. També voldria reconéixer l’esforç de Felicitat Balbastre, anterior responsable de Participació Ciutadana, que va ser qui va impulsar el procés que ara culminem”.
Els Pressupostos Participatius són un procés de participació directa a través del qual la ciutadania fa seu el dret a prendre part en les decisions públiques, que forma part de Ròtova Participa, un dels pilars del projecte de municipi encetat a l’inici de legislatura; “per això, des de l’Ajuntament de Ròtova esperem poder repetir aquest procés el pròxim any i que cada vegada més veïns i veïnes s’animen a participar-hi.”
Amb açò, l’Ajuntament tracta de promoure el debat col·lectiu per a conèixer i prioritzar les necessitats de la ciutadania; fomentar la participació de la ciutadania i reforçar la seua confiança en la gestió dels recursos municipals; i apoderar a la ciutadania fent-la partícip en el disseny del projecte de poble.
La iniciativa compta amb la col·laboració de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i de la Diputació de València.