El grup municipal proposa la creació d’una comissió tècnica i política per estudiar la municipalització del servei, que permeta abaratir el rebut de l’aigua.
…
Compromís per Ròtova ha presentat per registre una moció al proper plenari en què demana que l’Ajuntament de Ròtova done per resolt el contracte de gestió de l’aigua potable i el clavegueram amb EGEVASA, donat que l’acord està fora de llei. El portaveu municipal de Compromís, Jordi Puig, ha explicat que, “quan EGEVASA i l’Ajuntament de Ròtova van signar el contracte l’any 1995, EGEVASA era una empresa pública, un fet que actualment no es dóna. I, per tant, el contracte no té validesa i està fora de llei. Actualment no hi ha possibilitat de convenis i la contractació de l’aigua, en qualsevol cas, requereix un procediment de contractació obert”.
Que existeixen sentències que invaliden la continuïtat dels contractes signats entre EGEVASA i els respectius ajuntaments, quan la 1a encara era empresa pública. Són la sentència de 22 de març de 2006, rec. 3677/2003, del Tribunal Supremo, Sala Tercera, de lo Contencioso-administrativo, Secció 4a; i la sentència de 10 de desembre de 2009, rec. 26/2008 del Tribunal Superior de Justícia de la Comunidad Valenciana, Sala de lo Contencioso-administrativo, Sección 3a.
L’Ajuntament de Ròtova i Empresa General Valenciana del Agua S.A. (EGEVASA) van signar un conveni i un contracte per a la gestió pel servei d’abastiment d’aigua potable i clavegueram de Ròtova, amb data 25 d’octubre de 1994 i 16 de gener de 1995, respectivament. Segons l’article 13é del contracte, la duració era de vint anys, “que podrán prorrogarse por períodos iguales de no mediar denuncia en contrario por cualquiera de las partes, con una antelación mínima de dos años, antes de concluir la duración inicial pactada o cualquiera de sus prórrogas”. L’article 10é del conveni s’expressa en els mateixos termes.
Remunicipalització del servei de gestió de l’aigua
Compromís ha sol·licitat, a més, que l’Ajuntament de Ròtova aprove la creació d’una comissió de treball tècnica i política que realitze un projecte per la remunicipalització del proveïment d’aigua potable a tot el terme municipal, els seus avantatges i inconvenients, per poder valorar la conveniència de gestionar directament aquest servei.
“Des de l’Ajuntament tenim l’obligació de gestionar en benefici de tots els veïns i no en benefici de l’empresa privada. I volem treballar des de la gestió pública per aconseguir un estalvi tant al consistori com al veïnat”.