Jordi Puig és actualment l’alcalde de Ròtova, després d’haver sigut regidor per Compromís des de 2011. Ha participat en un bon nombre d’associacions i treballa en política aportant estima per l’entorn i la voluntat de canviar les coses. Per la seua banda, Felicitat Balbastre és la regidora de Participació Ciutadana i Festes, entre altres àrees. Incorporada recentment a les llistes locals, entra amb ganes de treballar per a fer possible el canvi que el poble necessita.

Saforguia.

Compromís ha aconseguit la majoria absoluta en les recents eleccions municipals i amb estos resultats ha aconseguit posar fi a 32 anys de govern del Partit Popular i 20 de l’exalcalde Toni Garcia.
Felicitat –
Des de la nostra humil opinió, el canvi era una situació necessària i així hem coincidit la majoria del veïnat.
Jordi –És, també, un canvi històric, aconseguit a base de treball i d’il·lusió. I una oportunitat per començar amb la gent un nou model de poble.

¿Quines han sigut les claus que han portat a obtenir la confiança majoritària dels votants de Ròtova?
Jordi –
Hem treballat molt els últims huit anys, fiscalitzant i aportant propostes. Amb una feina constant, vam posar sobre la taula que teníem un govern que no gestionava o ho feia mal, que no escoltava, que ens havia hipotecat sense acabar els projectes propis i ens venia el pagament com un mèrit.
Felicitat -I sobretot, hem presentat un altre model de municipi i l’hem dissenyat amb la gent. Hem generat la il·lusió necessària per a repensar el poble.

¿Què ens poden contar de la configuració de l’equip de govern i les regidories que hi han incorporat?
Jordi –
L’equip està format per persones pensades per a les diferents àrees que duen; tant per a les noves, com Transparència i Participació Ciutadana, o per a aquelles renovades en el seu plantejament com Criança, Formació i Educació integral, o Joventut. Isabel, Gustavo, Ana i Felicitat són, a més, un equip atent amb voluntat de servici públic.

Han promés una política ‘més amable i més transparent’. ¿Quins passos es donen en eixa direcció?
Jordi 
-Hi ha una part que té a veure amb l’actitud: respectar, escoltar, explicar… I n’hi ha una altra de treball rigorós, de posar Ròtova al dia, i d’emprar fórmules participatives. En el primer mes, hem posat en marxa la borsa de treball que hem resolt ara. Estem també treballant la comunicació i la transparència. Per exemple, hem heretat un caos d’espais webs que cal reorganitzar i presentar de manera clara a la gent.
Felicitat -Som un govern amb les orelles obertes, que intentem atendre i respondre ràpidament. Per a realitzar alguns canvis a Ròtova, a més, cal una política participativa com la que estem preparant amb el nou reglament de participació ciutadana, que permetrà que la gent se senta part activa en la major part de decisions del municipi.

¿En quina situació es troba el conflicte urbanístic del gimnàs al poliesportiu?
Jordi 
-En entrar al govern vam paralitzar immediatament el gimnàs projectat a l’edifici, que no comptava amb el permís de la Conferència Hidrogràfica del Xúquer. Partíem d’un diàleg sord des de 2007. Primer calia seure, parlar i solucionar la situació; i després mirar endavant. En la reunió amb Confederació ens vam comprometre a aplicar solucions per restituir l’espai que se li ha llevat al riu. Després de reunir-nos amb tècnics i associacions, presentarem pròximament l’opció que creiem més raonable.

Durant el Corpus del present any, Ròtova ha introduït per primera vegada danses tradicionals. ¿És una manera de recuperar la cultura i tradició en estes celebracions?
Felicitat –
Queda molt de camí per recuperar tradicions i anar millorant les festes. El Corpus és solament una mostra: tenim una perspectiva de respecte al que és més arrelat i a la diversitat. Respecte a les festes patronals del poble també recuperarem activitats d’arrel tradicional, com per exemple la partida de pilota que incorporem enguany.

¿Quines són les fites més importants de les festes?
Felicitat –
L’esforç i la participació de la gent. Les de 2019 són unes festes planificades amb molt de treball per part dels festers del Crist, els festers joves i les festeres de la Mare de Déu de la Salut. I de tota la gent que col·labora amb la festa de diverses maneres. És especialment important l’acció de la gent en els moments més difícils, així com per part del govern: havíem heretat una partida amb zero euros i calia organitzar la festa. L’hem dissenyada senzilla però completa.

¿Quins són els actes que considera més interessants o singulars?
Felicitat –
És difícil triar-ne algun, sobretot perquè les associacions han treballat en una ampla oferta ventall. La joventut gaudirà amb la cavalcada i la macrodiscomòbil, n’estic segura. I la gent més major té molts espais per gaudir i fer un parèntesi. Des de l’Ajuntament hem pensat en una programació oberta a tots els públics: per als més menuts el parc inflable; una gran partida de pilota per a la gent més major; i a les nits dos espectacles, amb un final de festes amb Eugeni Alemany.

Convide a la gent de Ròtova i veïns a gaudir de les festes del municipi.
Felicitat-.
 Les festes són un bon moment per a trobar-nos, per fer un parèntesi, per agafar forces. Qualsevol persona que vinga a Ròtova se sentirà com a casa. I és hora que el veïnat gaudisca de l’esforç de tot l’any. Animem tot el món a eixir de casa en cada acte, a participar activament i trobar-nos a les nits en els sopars de germanor. Anime també a tot el veïnat a apuntar-se a les diferents associacions i així poder fer unes festes més grans.