El PP al·lega que ja hi ha mecanismes per a pagar en diverses vegades, amb un informe de serveis socials.

Coincidint amb l’augment del 10% de l’IBI per part de l’estat Compromís va preguntar al darrer plenari si s’havien previst mesures que pugueren alleugerir el pagament per part de la gent? “Si no hi ha més remei que pujar-lo, proposem que es dividisca en dos pagaments, almenys, a l’any. Donat que el decret estatal suposa un augment considerable de l’IBI, des de Compromís proposem que es fraccione el pagament”.

Des del PP ens indiquen que no cal fer-ho perquè existeixen mecanismes per a les persones que no puguen pagar-ho: amb un informe de serveis socials, es pot pagar fraccionat.

“Nosaltres no ho plantegem com una mesura d’almoina ni de suport a casos extrems; entenem que són moltes les persones que estan patint una situació d’ajust econòmic, i que em de facilitar de manera oberta i general el pagament de l’IBI”.

A més, en referència a la resolució en què el govern municipal ratificava la pujada, on es resolia donar publicitat a este decret, Compromís va preguntar si esta informació es faria de manera que poguera arribar a tots els veïns, casa per casa.

L’alcaldia ha contestat que, si cal, es pot informar casa per casa, tot i que s’ha publicat com correspon. Han indicat que no hi havia obligació de publicar-ho però Diputació recomanava publicar-ho al tauler d’anuncis.

Nosaltres creiem que este tipus d’informació hauria d’arribar de manera clara a cada veí.