Nahiana Suñé: “no cal arribar al punt de la prohibició; i menys amb els arguments que ens dóna l’equip de govern: estètica, pudor, etc. qüestions subjectives que es duen a l’extrem i es plasmen com a prohibició; i, per tant, amb sanció”.

L’equip de govern va presentar 2 modificacions puntuals a “L’Ordenança Municipal Reguladora de les Normes Bàsiques per a la convivència ciutadana i govern del municipi”.

La primera fa referència a la prohibició d’estendre als balcons exteriors i façanes. I la segona, a prohibir els excrements d’animals al carrer.

Primer que res demanàrem la possibilitat de poder votar les 2 modificacions per separat. Entenem que no té sentit que diferents assumptes es voten conjuntament, a la qual cosa el govern municipal no ha accedit.

Respecte de la prohibició d‘embrutar els carrers per excrements d’animals, cal advertir que a l’ordenança ja es recull o s’entén com a inclosa. Així ens ho han advertit tècnics municipals; la inclusió és, en certa manera, redundant però no estem en contra, ben al contrari, que conste de manera explícita.

Pel que fa a la prohibició d’estendre a balcons exteriors, des de Compromís entenem que qui fa ús d’estos espais és perquè no té cap altra possibilitat. Hem de tenir en compte que al poble no hi ha pràcticament ningú que ho fa, i qui ho realitza és per impossibilitat de fer-ho d’una altra manera. La nostra postura és que no cal arribar al punt de la prohibició; i menys amb els arguments que ens dóna l’equip de govern: estètica, pudor, etc. qüestions subjectives que es duen a l’extrem i es plasmen com a prohibició; i, per tant, amb sanció. I més, tenint en compte que hi ha molts altres aspectes que afecten de manera efectiva l’estètica del municipi, com els edificis inacabats o en ruïna. Per això, el nostre vot és en contra.

Davant la impossibilitat de votar de manera separada, Compromís ha votat en contra de la modificació, fent constar els dos posicionaments.