Ple ordinari per a dilluns 6 de maig de 2013, a les 20:15 h, al saló de sessions de l’Ajuntament de Ròtova, amb els següent punts de l’orde del dia:

plemaig2013b

1.Lectura i aprovació, si s’escau, de l’acta anterior (4-4-2013)

Aprovat per unanimitat, amb els vots de Compromís per Ròtova i PP.

 

2.Expedient Modificació de crèdits.

Destinat a:

  • Amortització del préstec a llarg termini: 4.028,50 €.
  • Programa ‘Menjar a casa’. Reconeixement extrajudicial de crèdit. 2012. 438,75 €
  • Programa cultural de música per a xiquets i xiquetes. Per poder cobrir la part proporcional de l’Ajuntament en una subvenció que està preparant-se. 2.100 €.
  • Adquisició ‘xiringuito’.2013. 3.000 €.

Els crèdits es finançaran amb l’ingrés extraordinari de la compensació d’una assegurança. L’Ajuntament de Ròtova va deixar al de Gandia la carpa de propietat municipal, a la passada fira i Festes de Gandia, on va tenir lloc la ‘turbonada’, que en va destrossar una part. Segons l’equip de govern, vam cedir 30 m. de carpa (dels vora 100 que medeix). L’assegurança ha pagat 33.547,30 €.

Des de Compromís hem volgut explicar que votem a favor, però fem constar un ‘sí crític’ en alguns aspectes; tant en la compra del xiringuito. No podem oblidar que estem parlant de posar a disposició de la gent usuària del poliesportiu unes instal·lacions perquè l’equip de govern ha deixat a mitges un edificis que anava destinat a cafeteria. És una mostra més de la política de grans obres començades totes al mateix temps i deixades a mitges, cosa que s’haguera solucionat si s’haguera planificat millor i s’hagueren dut projectes ajustats a les necessitats del municipi.

Pel que fa al pagament del crèdit, també lamentem la poca previsió, i ens sobta que no comptaren amb la previsió que la xifra podria variar per pagar la quota actual del préstec a llarg termini.

Aprovat per unanimitat, amb els vots de Compromís per Ròtova i PP.

 

3.Expedient contractació xiringuito poliesportiu municipal

A la comissió hem fet les nostres aportacions al document, entre les quals hi ha que es tinga en compte qüestions socio-econòmiques desfavorables, com la situació d’atur, la tipologia de família, etc.

Aprovat per unanimitat, amb els vots de Compromís per Ròtova i PP.

Pròximament es posarà a exposició pública.

 

4.Nomenament representant Xarxa de Municipis Valencians per la Solidaritat.

Fem constar que, tot i que es tracte d’un punt senzill, la documentació referent a ell no es trobava a l’expedient del ple.

3 abstencions de Compromís per Ròtova i 5 vots a favor de PP.

 

5.Modificació ordenança policia bon govern

Es presenten 2 modificacions puntuals a “L’Ordenança Municipal Reguladora de les Normes Bàsiques per a la convivència ciutadana i govern del municipi”.

La primera fa referència a la prohibició d’estendre als balcons exteriors i façanes. I la segona, a prohibir els excrements d’animals al carrer.

Primer que res demanem la possibilitat de poder votar les 2 modificacions per separat. Entenem que no té sentit que diferents assumptes es voten conjuntament, a la qual cosa el govern municipal no ha accedit.

Respecte de la prohibició d‘embrutar els carrers per excrements d’animals, cal advertir que a l’ordenança ja es recull o s’entén com a inclosa. Així ens ho han advertit tècnics municipals; la inclusió és, en certa manera, redundant però no estem en contra, ben al contrari, que conste de manera explícita.

Pel que fa a la prohibició d’estendre a balcons exteriors, des de Compromís entenem que qui fa ús d’estos espais és perquè no té cap altra possibilitat. Hem de tenir en compte que al poble no hi ha pràcticament ningú que ho fa, i qui ho realitza és per impossibilitat de fer-ho d’una altra manera. La nostra postura és que no cal arribar al punt de la prohibició; i menys amb els arguments que ens dóna l’equip de govern: estètica, pudor, etc. qüestions subjectives que es duen a l’extrem i es plasmen com a prohibició. I més tenint en compte que hi ha molts altres aspectes que afecten de manera efectiva l’estètica del municipi. Per això, el nostre vot és en contra.

Davant la impossibilitat de votar de manera separada, Compromís ha votat en contra de la modificació, fent constar els dos posicionaments.

3 vots en contra de Compromís per Ròtova i 5 vots a favor de PP.

Controls i fiscalització dels òrgans de govern.

a) Dació de compte de resolucions de l’Alcaldia.

b) Precs i preguntes a l’Alcalde i Regidors Delegats.

-Prec: perquè l’equip de govern conteste la petició per part de Compromís d’un local per poder atendre el veïnat, presentat per registre d’entrada fa 5 mesos.

-Prec: perquè l’equip de govern conteste la sol·licitud de gravació de plens, que, segons l’equip de govern, estudiarien. Fa més de 6 mesos d’això.