Jordi Puig: “la moció sorgeix de les queixes i peticions que ens ha fet arribar el veïnat de Ròtova; per això, la presentarem al proper ple. És obligació dels diferents consistoris deixar palés les mancances en el servei”. Compromís presentarà la moció als diferents ajuntament de la comarca.

parada_autobusRotova

Compromís per Ròtova presentarà al proper ple ordinari, per via d’urgència, una moció en què demana millorar la freqüència de pas dels autobusos pel municipi. La iniciativa, però, s’extendrà a tota la comarca i pretén reprendre el Pla de Mobilitat Comarcal.

La moció proposa que l’Ajuntament de Ròtova demane a la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient que millore la freqüència de pas dels autobusos públics per Ròtova, Alfauir, Castellonet, Llocnou de Sant Jeroni i Almiserà. A més, l’insta a continuar i intensificar els treballs de col·laboració i de coordinació amb la Mancomunitat de Municipis de la Safor que vénen desenvolupant en matèria de mobilitat durant els últims 2 anys, per tal de facilitar la participació dels ajuntaments de la comarca en la elaboració i posada en marxa d’un veritable Pla de Mobilitat Comarcal.

Jordi Puig, portaveu de Compromís a Ròtova i secretari d’Organització a la comarca, ha aclarit que “creiem que és obligació dels diferents consistoris deixar palés les mancances en el servei, de la qual cosa ixen perjudicats els veïns i veïnes, i demanar una millora en la freqüència de pas que permeta la mobilitat les persones sense transport propi i un canvi en el model de transport de l’actualitat. Tant és així, com que el procés de concessió permet el tràmit d’audiència a les administracions locals implicades”.

Compromís recorda que la Mancomunitat de Municipis de la Safor ha redactat un estudi en el qual s’analitza la realitat de la Xarxa de Transports de Vitagers de la Safor, destancant les mancances i ineficiències i realitzant to un seguit de propostes de millora, el qual ha estat presentat a la Generalitat, oferint una proposta de reordenació del servei de transport públic que connecte integralment els diferents municipis de la comarca i les veïnes.

Puig ha explicat que “la moció sorgeix de les queixes i peticions que ens ha fet arribar el veïnat de Ròtova; per això, la presentarem al proper ple, per via d’urgència”.

Vam col·locar la senyalètica del servei de transport comarcal en els municipis; ara no ens podem quedar ací. Sense el transport, tenir senyalitzades les parades no deixa de ser una burla”.

A més, Puig ha indicat que “Compromís presentarà als diferents ajuntament de la comarca la moció. Hem d’anar totes i tots a una i continuar el treball fet”.