El grup parlamentari Compromís presentarà una Proposició No de Llei i espera comptar amb el suport de PP I PSOE.

Demanen a l’Ajuntament de Ròtova una actitud més conciliadora i crítica amb la situació de la població. “Els polítics hem de ser capaços de tenir sempre una actitud en positiu i aportar solucions per al poble, més enllà de les opinions personals que puguem tenir”.

El secretari local del BLOC de la conca del Vernissa i membre de Compromís per Ròtova, Jordi Puig, ha anunciat que el grup parlamentari Compromís a les Corts Valencianes presentarà una Proposta No de Llei (PNL) per a finançar una casa de la música a Ròtova, davant la manca d’alternatives donades pel govern local.“Ara per ara, i donades les ocasions perdudes, és la manera més ràpida per aconseguir que Ròtova dispose d’un espai per a assajar, fer concerts i tenir l’arxiu de l’agrupació”.

Recorden que en el seu dia, van proposar, en una moció al plenari, que els plans E i el Pla Confianza anaren destinats a la rehabilitació del Cinema Cervantes i la creació, per tant, de la casa de la música i, des de l’alcaldia, es va optar per dur a terme altres projectes. “No es tracta que no hi haguera recursos sinó que les prioritats polítiques eren unes altres. El temps ha acabat per demostrar que era més prioritari actuar al cinema”.

2 propostes

No obstant això, des de Compromís per Ròtova volen aportar el seu gra d’arena en esta infrastructura tan necessària. Per això, proposen:

– que l’Ajuntament estudie la possibilitat de cessió d’una parcel·la, amb el règim de cessió d’ús, de manera que no perdria la propietat.

– D’altra banda, també sol·liciten a les Corts Valencianes que aproven unaProposta No de Llei, per finançar la casa de la música de Ròtova. “Volem fomentar la política de baix cap a dalt i demostrar als nostres veïns que hi ha una altra manera de fer-la: les seues necessitats són les nostres prioritats”.

Demanen actituds més responsables

Ens ha sorprés la resposta de l’alcalde davant del comiat -forçós i momentani- de La Rotovense Musical del poble, ja que carrega les tintes contra l’agrupació i l’acusa de voler posar en contra seua el poble. Des de Compromís, li demanem que no desvie l’atenció. Nosaltres creiem que la crítica és justa i objectiva: no hi ha locals ni infrastructures on poder assajar. Ni assajar ni fer una conferència o una obra de teatre”.

Per a Puig, l’alcalde no pot posar excuses ni entrar en acusacions estèrils; “l’obligació d’un Ajuntament és treballar pel veïnat i fer-ho de la manera més conciliadora possible. Hem assistit a una resposta més pròpia d’una discussió de pati de col·legi que a la d’un Ajuntament.”

Compromís per Ròtova recorda que els polítics han de ser capaços de tenir sempre una actitud en positiu i aportar solucions per al poble, més enllà de les opinions personals que es puguen tenir.

Finalment, aplaudeixen l’actitud conciliadora de l’associació i esperen que, davant la proposta de Compromís a les Corts valencianes, tots dos partits -PP i PSOE- hi donen suport.