Demanen traslladar el debat fins després de les eleccions, amb arguments, sense demagògia i amb transparència. Presenten les propostes en matèria de participació: “Volem ser l’Ajuntament de la participació ciutadana” (vídeo).

Este matí han comparegut en roda de premsa diversos membres de Compromís per parlar sobre la instal·lació d’una planta de transferència. Jordi Puig, portaveu de la formació, ha destacat la nul·la informació i participació del veïnat de Ròtova pel que fa a la instal·lació d’una nova planta de transferència al polígon industrial del municipi.

En estos moments, ens hem d’enterar que els permisos de compatibilitat del polígon ja estan concedits -aprovats al plenari per PP i per PSOE-, que ja s’ha fet la negociació de les contraprestacions que pot tenir el municipi i que aquestes estan essent utilitzades per baix mà per fer promeses en plena campanya.

Des de Compromís per Ròtova tenim una altra manera d’entendre la política. Creiem que el primer que caldria haver fet és informar els veïns, explicar les característiques del projecte i atendre les diferents opinions per a prendre qualsevol decisió.

Des de Compromís no volem que la planta de transferència es convertisca en un motiu electoralista,  per això “emplacem els veïns i les veïnes a un debat seré i tranquil, una vegada passades les eleccions, amb la presència de tècnics que puguen assessorar la gent i respondre els dubtes i preguntes”.


“El problema del fem i la seua gestió és un tema sensible i no podem convertir-lo en una guerra. Per això, ens sorprén, de nou, que l’alcalde continue actuant d’aquesta manera”.


La participació ciutadana, un pilar fonamental al programa de Compromís.

Compromís per Ròtova ha fet públic precisament el seu programa electoral, en el qual la participació ciutadana serà un dels eixos fonamentals. Puig ha destacat, com a propostes, la creació d’un Consell de Participació Ciutadana i un Fòrum Jove.

A més, es promourà la cogestió amb les associacions i es fomentaran ferramentes com les noves tecnologies per afavorir la difusió de la informació i facilitats per a la participació de la gent.

“Volem ser l’Ajuntament de la participació ciutadana”, han conclòs.