El valencià torna a la documentació municipal i els plenaris se celebraran una vegada al mes, per la vesprada. Els portaveus de Compromís i PP, Jordi Puig i Toni Garcia, acorden les condicions per a la celebració dels plenaris de la legislatura.

Dijous pel matí va tenir lloc a l’Ajuntament de Ròtova una reunió per establir el format dels plenaris i tractar la composició del govern municipal per a la propera legislatura al municipi. Els portaveus dels dos partits amb representació al consistori, Toni Garcia (PP) i Jordi Puig (Compromís) van acordar que els plenaris ordinaris del municipi se celebrarien una vegada al mes, i per la vesprada, per intentar afavorir l’assistència de públic. Les convocatòries i actes es publicaran al tauler -tal com estableix la llei- però també a la pàgina web de l’Ajuntament i s’anunciaran per ban normal i SMS. A més comptaran, quan calga, amb el suports de power points projectats, quan siga necessari (pressupostos, qüestions urbanístiques, etc.).

Així, cada primer divendres de mes, Ròtova celebrarà un plenari i comptarà, la setmana anterior a ell, amb una comissió única, per fer-ne un seguiment dels temes a tractar, a banda de la comissió de comptes.
Puig ha apuntat que “és un avanç respecte d’anteriors legislatures. Ara cal treballar per continuar obrint l’Ajuntament a la gent”.

Documentació en valencià.
Com ja fan molts ajuntaments valencians, la documentació com actes, convocatòries i decrets d’alcaldia es redactaran també en valencià. La llei marca que un usuari pot demanar la llengua en què l’administració s’ha d’adreçar a ell, però a partir d’ara, l’Ajuntament de Ròtova, d’ofici, redactarà estos documents també en valencià.

“És un signe de normalitat que hem guanyat i un dret de les persones valencianoparlants poder accedir a la documentació de l’Ajuntament en valencià. Aconseguir-ho des del consens i a principi de la legislatura ens alegra”, ha apuntat Jordi Puig, portaveu de Compromís a l’Ajuntament. “És un començament, a l’espera de poder aprovar un reglament d’ús del valencià”.