L’agrupació local proposa celebrar una “Festa de l’esport i l’associacionisme local”, per tal de fomentar el treball de les entitats i fer-los un reconeixement.

Suni Vidal, regidora de Compromís per Ròtova, ha presentat un document amb propostes de cara a millorar l’oferta cultural i esportiva de Ròtova, al proper estiu.

“Potser és hora de començar a fer balanç de l’estiu cultural i esportiu. Som conscients de les dificultats econòmiques que passem, però amb imaginació és possible realitzat activitats assequibles o que s’autofinancen, com la lligueta de futbol 7. Per això, hem recollit de la gent idees i les hem presentat a l’àrea de Cultura per tal d’aportar el nostre granet d’arena en esta àrea”.

Entre les propostes que s’han presentat estan la de recuperar la lligueta de futbol 7, “que tenia una bona acceptació a nivell local i comarcal”, ha indicat Suni Vidal. El finançament de la lligueta estava cobert per les quotes dels equips que hi prenien part i l’activitat s’allargava durant tota l’època estival.

A més, han proposat la preparació d’una gimkana per als més menuts, un joc preparat prenent el municipi com a base, que servisca perquè els més menuts coneguen més a fons el seu municipi i aprenguen jugant.

Compromís també aposta per establir una “quota de cinema en valencià, per tal que la gent comprove que també és possible accedir al cinema en la nostra llengua, un fet inusual i i poc normalitzat encara”.

Festa de l’esport i l’associacionisme local.
Compromís ha proposat, a més, de fer una trobada, amb el format de sopar de coixinera, a la plaça del poble, on les associacions puguen reconèixer la tasca concreta d’una persona en la vida interna de l’entitat.

A més, en la mateixa festa, es pot lliurar un reconeixement a un esportista o diversos, en diverses especialistes, tant a títol individual com col·lectiu, i tant a nivell professional com amateur.