Dos d’elles tenen a veure amb la petició de més ajudes en matèria d’ocupació per al municipi, amb les ajudes EMCORP i PAMER i la impossibilitat de demanar el Salari Jove. El grup municipal sol·licitarà poder gravar les sessions plenàries per millorar la difusió i tenir ferramentes que recullguen els posicionaments dels grups.

Divendres passat, Compromís per Ròtova va presentar set mocions, a banda de la proposta de separació entre l’església i la política, que també anirà a plenari, perquè el consistori reconsidere el seu posicionament. El plenari haurà de decidir si es debateixen, amb caràcter d’urgència, tot i que sí arriben a temps de tractar-se en la comissió prèvia al ple.
Pel que fa a les ajudes del Salari Jove, Compromís demana que el plenari de l’Ajuntament de Ròtova manifeste el seu rebuig a condicionants com el de l’existència de 100 menors de 30 anys aturats al municipi que impossibiliten que estos programes puguen arribar a municipis com Ròtova. A més també demanaran que el plenari inste la Conselleria d’Economia i Hisenda a incrementar les partides destinades als programes EMCORP i PAMER, i que millore els barems per atendre les persones més necessitades.

Poder gravar els plenaris.
Compromís proposarà en una de les mocions poder gravar, amb format audio i/o vídeo, els plenaris ordinaris i extraordinaris de l’Ajuntament de Ròtova. L’objectiu és el de millorar el recull d’informació per part del secretari en el transcurs dels plenaris, i dotar-lo d’una ferramenta al seu servei. A més, la proposta podria servir per “difondre el contingut dels acords i posicionaments expressats en ells, més enllà del que apareix a les actes”. Jordi Puig, portaveu de Compromís, ha explicat que “l’objectiu és de dotar-nos de formats audiovisuals, per situar l’Ajuntament de Ròtova en ple segle XXI, i millorar la divulgació de la gestió que realitza l’Ajuntament entre les veïnes i veïns del municipi”.