El PP rebutjà sis de les mocions de Compromís i dos més foren retirades per intentar arribar a un redactat de consens amb els populars, ja que s’havien negat a demanar més diners per a ocupació a la Generalitat.

El portaveu de Compromís ha explicat que, “molt al nostre pesar, el PP és incapaç d’aprovar res que no propose ell, i això ens sembla que limita l’avanç en l’Ajuntament i en el municipi. Compromís ha valorat cadascuna de les mocions, independentment de qui les ha presentat, i ha recolzat aquelles que beneficien el municipi. Respectem que tinguen visions diferents però, en la major part de casos, ens trobem davant d’unes argumentacions que no se sostenen. Estem davant d’un govern popular del ‘no, sense més’”.
De fet, les úniques mocions que no han caigut, s’han quedat sobre la taula per intentar negociar un redactat amb el PP (sobre l’EMCORP, PAMER i Salari Jove), però ja ens han anunciat que no van a demanar diners, perquè s’esperen retalls en ocupació.
Compromís ha recolzat: la proposta de destinar el 2% del pressupost de 2012 a ocupació; l’ordenança de protecció de l’arbratge; la demanda de condonació del deute al govern de l’estat; la subvenció per al projecte del barri de la Salut; la ratificació d’adjudicació del camp de futbol; les ajudes per a personal de la guarderia infantil; i per al taller de formació forestal. Compromís no va recolzar la demanda de restitució de servei de l’ALVIA entre Xàtiva i Madrid (que havia presentat el PP), perquè considera que és més prioritari el tren Gandia-Oliva-Dénia.
– Per la seua banda, el PP va rebutjar poder gravar els plenaris; crear una comissió compartida amb els veïns per a estudiar millores i canvis en l’urbanisme local; l’acord de relació entre l’Ajuntament de Ròtova i la parròquia de Ròtova; la moció per fer-se càrrec de les despeses del lloguer del camp per al Club Esportiu; demanar a Conselleria que la banda siga BIC immaterial; i aprovar uns “Criteris d’ús i foment del valencià a l’Ajuntament”.
“Des de Compromís, continuarem aportant idees i propostes; i esperem tenir davant nostre un govern més receptiu”.