També demanarà que s’elimine la condició de tenir més de 100 joves desocupats per municipi per poder rebre l’ajuda del Salari Jove. La iniciativa de Compromís va ser consensuada amb l’equip de govern en comissió.

Compromís per Ròtova va tornar a presentar a la comissió i al plenari de 13 de gener dues de les mocions que havien quedat sobre la taula fa uns mesos. Compromís i PP van consensuar un text en comissió per aprovar-lo al plenari, referent tant a les ajudes EMCORP i PAMER i sobre les ajudes SALARI JOVE (totes tres sobre ocupació).

Des de Compromís, s’han mostrat moderadament satisfets per l’aprovació de les dos iniciatives, tot i que parcialment. “Ens trobem davant la situació dramàtica que estan vivint moltes famílies valencianes per trobar-se en l’atur i cal demanar un major esforç a l’administració autonòmica”.

Donat que enguany l’import previst per als programes d’ocupació de la Conselleria d’Economia, Hisenda i Ocupació no havien contemplat variacions significatives el passat any, el plenari de l’Ajuntament demanarà a la Conselleria d’Economia i Hisenda que s’incrementen les partides destinades als programes EMCORP i PAMER.

 

Salari Jove.

A més, el plenari de la corporació també “mostrarà el seu rebuig a condicionants com el de l’existència de 100 menors de 30 anys aturats al municipi que impossibiliten que estos programes puguen arribar a la majoria de poblacions valencianes”.

En l’Ordre de subvencions del Salari Jove de l’any passat, la Conselleria de Economia, Hisenda i Ocupació reguladora del programa Salari-Jove 2011-2012 condicionava -per primera vegada- esta ajuda a l’existència de 100 joves desocupats en el municipi.

Puig ha explicat que “esta condició impedeix optar a l’ajuda als municipis menuts encara que patisquen un alt percentatge de desocupats menors de 30 anys i que, en la pràctica, és una retallada de les ajudes; i Ròtova, per este motiu i amb estes bases, no pot ni tan sols podia accedir a les ajudes”.