Manifest del dia de la dona. Mamen Gimeno i Pérez. Secretària de Polítiques d’Igualtat (BLOC-Compromís)

La primavera valenciana ha remogut les nostres consciències. Els carrers dels nostres pobles i ciutats s’han omplert de veus per dir que estem fartes de les polítiques malbaratadores del PP,  que els diners públics desapareguen i  no es destinen per millorar l’escola, la sanitat o l’assistència social. La crisi afecta tots els estaments però sobretot les més febles i aquestes, malauradament, som les dones, perseguides per aquest sistema, caduc, desigual, repressor i patriarcal.

Las dones cobrem menys per fer la mateixa feina, treballem gratis per a la societat tenint cura de majors i menors, la societat del benestar recau sobre les nostres esquenes. Tot això passa en ple segle XXI, quan encara la premsa escrita mostra a les dones com a objectes, omplint les seves pàgines d’anuncis de prostitució i on el ministre de justícia del regne d’Espanya té una obsessió malaltissa per retallar el nostres drets civils reformant la llei del avortament. Mire els diaris i tanque eixes  pagines!

En Compromís tenim clar que les polítiques que han de fer-se per a canviar i millorar les nostres vides. La crisi econòmica actual ha de ser resolta amb un canvi i, en eixe canvi, són prioritàries la cohesió social, el creiximent sostenible, la innovació i, com a condició prèvia i indispensable, la IGUALTAT entre homes i dones.