Puig demana per l’estat del conveni amb l’Ajuntament de Ròtova i per la solució per als consistoris que no hem adaptat encara l’ordenança fiscal a la nova taxa.
Dijous passat va tenir lloc una reunió del Consorci de residus amb alcaldes i regidors de la Safor-Valldigna a la seu de la Mancomunitat de Municipis de la Safor. En ella l’organisme va explicar la normativa i el marc en què s’ha traçat el pla zonal de residus X-XI-XII que es desenvoluparà els propers anys.
– El regidor-portaveu de Compromís, Jordi Puig, va demanar pel conveni que s’ha de signar entre el consorci i l’Ajuntament, “ja que el govern rotoví ens nega la informació”. El president es va comprometre a fer arribar el conveni, que ja ha passat per junta de govern del consorci i va explicar que, en qualsevol cas, no s’han donat les condicions que demanava l’Ajuntament de Ròtova.
– El regidor portaveu de Compromís va voler recordar que, mentre que s’estan parlant de terminis molt propers per posar en funcionament la planta de transferència, encara no s’han contestat les al·legacions de les veïnes i veïns a la llicència ambiental del projecte. I qui ha de contestar les al·legacions és l’Ajuntament mateix.
– Puig també va demanar per la nova aplicació de la taxa del fem. Els ajuntaments havien d’haver canviat l’ordenança fiscal abans del 31 de desembre de 2011, per descomptar el cost de les tasques que realitzarà el consorci a partir de l’1 de juliol i no incórrer en el supòsit de doble imposició (cobrar dues vegades pel mateix servei), i molts ajuntaments no ho hem fet
A la reunió també es van barallar possibles solucions per intentar abaratir el cost del servei, que de totes formes augmentarà de manera considerable a partir de l’entrada en funcionament del nou consorci.
– Finalment Puig va lamentar que la presentació del Consorci a tots els i les regidores de la comarca s’haja fet tant tard (amb totes les decisions preses i quasi consumades). A més, Puig va considerar desafortunades les paraules del president, qui va demanar “que no es féra política d’este assumpte”: “tots els presents som regidors i regidores o alcaldes: què hem de fer? Potser el que caldria és no emprar una connotació tan negativa del terme i actuar amb responsabilitat”.
“A més, si, com ha dit el president del Consorci, “este és un problema dels ciutadans”, a Ròtova hem decidit sense ells, i això hauria de ser inadmissible”.
(Audio: notícia a Ràdio Gandia Cadena SER. 26-4-2012)