El consistori demanarà el deute a la Generalitat i exigirà al govern estatal prioritzar el pagament a xicotetes i mitjanes empreses, en el marc del Reial Decret- Llei 4/2012. La moció, presentada pel grup Compromís per Ròtova, també recull demanar una nova llei de finançament local.

El passat divendres 20 d’abril el plenari de l’Ajuntament de Ròtova va aprovar una moció presentada pel grup municipal Compromís per Ròtova que estableix que l’Ajuntament de Ròtova exigirà al Govern Espanyol que modifique el Reial Decret- Llei 4/2012, per tal que l’interès a pagar pels ajuntaments siga l’1% més el 0,25. A més, demanarà que les xicotetes i mitjanes empreses, i els autònoms tinguen preferència per a cobrar el deute, especialment els qui el deute dels ajuntaments faça perillar la seua viabilitat.

L’Ajuntament de Ròtova demanarà també a la Generalitat Valenciana el pagament als ajuntaments de les subvencions que els deu; i al govern espanyol l’aprovació d’una llei de finançament local que garantisca els recursos suficients a tots els municipis.

El portaveu de Compromís, Jordi Puig, ha afegit que, a més del que diu la moció, des de Compromís “considerem que és una indecència política que el Banc Central Europeu estiga deixant diners als bancs al 1%, i que el banc vulga prestar-los, amb el vist i plau del govern del PP, al 5%”. De forma i manera que estan carregant un cost financer al ciutadà que per a ells és benefici pur i dur.

Mentre hi haja un euro pendent de cobrar de la Generalitat no podem permetre que l’ajuntament s’endeute amb els bancs a eixe preu, tal com ocorre amb l’actual decret aprovat pel govern de Rajoy”.

Tots els proveïdors han de cobrar les factures pendents. Però els ajuntaments es troben en situacions límits i aquesta mesura els du a fer un duríssim ajustament en la incorporació de despesa corrent derivat de l’amortització del deute. Per altra banda, aquesta disposició ve donada, en part, pel no pagament del deute de la Generalitat amb els ajuntaments i, per tant, es carrega als ajuntaments indirectament amb el pes del deute.

La moció ha sigut aprovada amb els vots a favor de Compromís per Ròtova i de PP.