1.-Lectura i aprovació, si s’escau, de les actes de sessions anteriors (04.05.2012 i 14.05.2012).

Acta de 4 de maig de 2012: 9 vots a favor Compromís i PP.

Acta de 14 de maig de 2012: 3 vots en contra de Compromís, 6 vots a favor del PP.

-No s’ha inclòs ni tan sols una menció dels posicionaments respecte de l’operació de finançament ni respecte la pujada de preus de l’escoleta i la piscina.

 

2.-Donar compte resolucions alcaldia.

-Demanem l’informe d’intervenció que es nomena a la resolució.

“Informe de liquidació de 2011 amb proposta d’actuació”. (Suposem que n’hi haurà un de secretaria i l’altre d’intervenció).

-Demanem, també l’informe d’avaluació del compliment de l’objectiu d’Estabilitat pressupostària, amb data 1 de juny de 2012.

 

3.-Proposta concessió: creu mèrit policial.

8 vots a favor, 1 abstenció de Compromís.

 

4.-Certificació obra núm. 4 i última ‘Obres finalització del camp municipal de gespa i diferents infrastructures. Liquidació obres”.

9 vots a favor, de Compromís i PP.

 

5.-Baixa ruta porrats 2013

3 vots en contra de Compromís, 6 vots a favor del PP.

 

En el tema de la ruta dels porrats, primer que res, cal distingir 2 aspectes:

-en primer lloc, és evident que vosté ha de retallar d’on siga per la situació en què ha deixat les finances municipals.

-en segon lloc, podem parlar del disseny de la ruta dels porrats i el paper que Ròtova vol jugar.

Nosaltres no som partidaris d’anar restant i afeblint els serveis de la Mancomunitat. Però, mire, li proposem que adopte una altra solució: el porrat de Sant Macià és un dels més importants -si no el més important de la comarca-. Per això no té sentit retirar-se. Li demanem que, en compte de baixar-se del carro, que pose sobre la taula els aspectes que es podrien canviar, tant si parlem de quotes com de calendaris, com de membres. Li demanem que lidere el disseny d’eixa ruta, en esta nova etapa.

I, mentre ho fa, no hauríem d’eixir-nos-en.

 

 

6.-Reducció mòduls arxius 2013

3 vots en contra de Compromís, 6 vots a favor del PP.

 

Els motius que el porten a reduir el nombre de mòduls, de tres a un mòdul són econòmics.

Vosté, millor que nosaltres, sap que deixar en 4 hores al mes el treball que aporta l’arxiver de la Mancomunitat és clarament insuficient. Ja ens semblen insuficients els 3 mòduls actuals, les 12 hores que es dediquen.

Amb un pressupost anual que supera el milió d’euros, reduir poc més de 5.000 ens sembla poc responsable, i més tenint en compte que parlem d’un servei que no solament és útil sinó que és totalment necessari per gestionar la documentació de l’Ajuntament, on es genera tota la documentació dels assumptes del municipi.

Aquesta mesura no és un ajust, és un retall. Un retall sense cap tipus de previsió en la qualitat del servei i la gestió de la documentació del municipi. A la pràctica, tornem a quan? A fa 20 anys? Quan el treball d’arxiu -tant històric com administratiu- semblava un luxe.

Ací no podem estar d’acord.

De fet, la nostra proposta és que ho deixe sobre la taula; i que estudie la reducció d’altres partides, si és que cal reduir. Perquè hem de pagar els proveïdors, hem de pagar els préstecs, però no podem deixar de prestar cert serveis i, sobretot, no podem fer passes enrere en la gestió de la documentació de l’Ajuntament.

 

7.-Ratificació petició subvencions

No hi ha subvencions demanades.

 

8.-Control i Fiscalització dels òrgans de govern

a) Dació de compte de Resolucions de l’Alcaldia

[102]

Quina quantitat s’ha demanat per als fullets turístics? Està contemplat al pressupost la part corresponent a l’Ajuntament?

2.011 €

 

[109]

Publicitat estàtica. Al porrat?

La publicitat a què fa referència la resolució és la situada a la carpa del porrat.

 

[114]

Resta de compra casa c/ Major.

Últim pagament de la primera planta de la casa junt al palau.

 

[118]

Ginsa Informática: 658,88 €

Correspon a la consulta de dades del sistema informàtic anterior, en possessió de l’empresa Girsa.

 

[120]

Conceptes descrits.

 

[124]

Desplaçament, on? 131,75 €?

“Dinar a València, de 5 persones”.

Punts per urgència:

-Moció de Compromís sobre l’augment de la ràtio d’alumnes als instituts i col·legis.

MOCIÓ

El Decret llei autonòmic 1/2012, el RD- llei 14/2012 del Ministeri d’Educació i l’Orde 19/2012, de 21 de maig, de la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació, per la qual es regula l’aplicació del Reial Decret Llei 14/2012, de 20 d’abril, de mesures urgents de racionalització del gasto públic en l’àmbit educatiu, en els centres docents no universitaris públics i privats concertats de la Comunitat Valenciana publicada en el DOG 6779 de 22 de maig, comporten un atac sense precedents al sistema públic educatiu que la nostra societat democràtica ha assolit per a garantir la qualitat, l’equitat i la cohesió social.

Els atacs que esta patint l’educació publica són molt durs. S’ha acomiadat milers de professores i professores els dos últims cursos, empobrint la qualitat de l’ensenyament, retallant grups i línies, atacant l’ensenyament en valencià i eliminant programes de compensatòria minvant l’atenció educativa precisament a qui més ajuda necessita; s’han eliminat recursos bàsics del sistema educatiu, disminuint la inversió en infraestructures o les ajudes en educació infantil; no es paga allò que es deu en transport, menjador, bo llibre o despeses de funcionament dels centres, exposant-los a la paralització tot açò a més de la rebaixa del salari del professorat.

A aquests fets s’afegeix ara l’atac brutal al model educatiu propugnat pel Ministre d’Educació en el Reial decret llei i l’orde 19/2012 que el desenvolupa amb les següents mesures:

– augment de les ràtios un 20%, com a la Llei dels anys 70, amb el consegüent minvament en la qualitat educativa.

– augment de nombre d’hores lectives del professorat de secundària, que pot dur a l’acomiadament immediat de fins a 8000 professors i professores interins i al desplaçament de milers de funcionaris de carrera.

– reducció de les modalitats de batxillerat, reducció de grups de FP i nos substitució del professorat malalt fins els 10 dies de baixa

Per això, proposem el següent

ACORD:

  1. Que l’Ajuntament de Ròtova inste la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació a la retirada de l’Orde 19/2012, de 21 de maig, de la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació, per la qual es regula l’aplicació del Reial Decret Llei 14/2012, de 20 d’abril, de mesures urgents de racionalització de la despesa pública en l’àmbit educatiu, en els centres docents no universitaris públics i privats concertats de la Comunitat Valenciana.
  2. Que l’Ajuntament de Ròtova inste la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació a programar la convocatòria per a la creació de les places de professorat necessàries per a complir les ràtios anteriors a la publicació de l’Orde 19/2012, de 21 de maig, de la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació.
  3. L’Ajuntament de Ròtova farà arribar el present acord a la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació.

 

 

Posicionament Compromís per Ròtova:

A banda del que hem exposat, ens agradaria que acceptaren aprovar esta moció per molts altres motius. Sabem que tenen la majoria; sabem que poden dir que este no és el fòrum; saben que ens poden parlar de la tasca de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament. Sí, sabem que poden mirar cap a un altre costat, que poden justificar-se, bé o que poden posar excuses.

Però podrem explicar que hem votat a favor de massificar les aules dels xiquets i xiquetes que baixen a Vilallonga i Gandia? Podem explicar que estem a favor d’apilotonar els estudiants, també els de Ròtova, que baixen a estudiar?

L’altra dia, després d’una assemblea, a l’institut de Vilallonga, van intentar clavar a 40 persones, amb les seues taules i cadires dins d’una de les classes. Es podeu imaginar el resultat?

Jo solament vull que pensen que si els regidors i regidores de Ròtova no posen el crit en el cel pels xicons i xicones de Ròtova, qui ho farà?

 

PP: No hi ha previst cap comiat (simplement deixaran de contractar professorat a principi de curs), solament s’han eliminat alguns complements (no s’ha rebaixat el sou, diuen), el professorat manté privilegis respecte de la resta de treballadors i treballadores… A més, el regidor d’Educació va acabar definint la mesura com a “bona” i va advertir que era momentània.

3 vots a favor de Compromís per Ròtova, 6 vots en contra del PP.

 

-Festius.

El 2013 els festius aprovats són Sant Bartomeu (5 de setembre de 2012) i Sant Vicent.

 

-Numeració dels carrers Sant Macià i Molinet.

 

S’ha deixat construir el maxim possible perquè quedaren delimitades les parcel·les, i se li atorgat número.

9 vots a favor de Compromís per Ròtova i PP.

 

b) Precs i preguntes a l’Alcalde i Regidors Delegats.

 

 

[PARTICIPACIÓ CIUTADANA]

Actuacions encaminades a la participació ciutadana: BUSTIA CIUTADANA. Com funciona? On és el debat i com es fa el seguiment? Hi ha un registre? El municipi s’ha enterat, més enllà dels anuncis pel Facebook i la ràdio?

“Correspon a una subvenció de la conselleria de Presidència de l’any 2011, on s’estableixen els criteris de funcionament. Les peticions rebudes es contesten”.

 

[PISCINA MUNICIPAL]

Actuacions encaminades a compartir el servei de piscina municipal amb Alfauir.

Segons l’alcaldia, s’ha proposat a l’Ajuntament d’Alfauir però no ha estat possible; es tornarà a intentar de cara a l’any que ve.

 

[ESPORTS] [CULTURA]

Tenen previst recollir algunes de les propostes en activitats esportives que els vam fer l’any passat?

-Cinema en valencià

-Gimkana per als més menuts

-Lligueta de futbol 7

-Festa de l’esport i l’associacionisme local.

Segons el regidor d’Esports, la programació encara no està tancada, queda acabar-la d’elaborar per a la setmana següent.

 

[HISENDA]

Situació actual i condicions concretes del préstec iniciat per pagar els proveïdors.

Interessos: al 5,9398%

Entitat. Bankia

Ritme de pagament. Pagaments efectuats.

 

[URBANISME]

No ens agradaria traure-ho tots els plenaris, però li fem el PREC -no la pregunta- que, siga la solució que siga, ha de fer alguna cosa amb els clots de la carretera. Si està a l’espera que arribe la subvenció de Diputació, tape’ls, com va dir fa un mes que faria. Però vosté haurà vist la situació en què està actualment; i ens extranya que, per exemple, a l’altura de la baixada a Alfauir no s’haja rebentat cap roda.

[URBANISME]

Perquè segueix sense funcionar la llum a la banda esquerra de la Serreta?

Segons alcaldia:

“Es deu a un robatori del fil elèctric. L’assegurança no se’n fa càrrec i no hi ha possibilitat de pagar-ho ara. També cal tenir en compte que falta la reparcel·lació.

En eixe sector tota la gent no ha pagat.

Estem esperant una subvenció del PLAVER”.

 

[VOLUNTARIAT 2012]

Es durà a terme el voluntariat mediambiental este estiu?

“Si es rep la subvenció, sí”.

 

[PROTECTORA]

L’Ajuntament va sol·licitar no renovar el contracte amb l’entitat encarregada de la recollida de gossos abandonats. És així? Disposa l’Ajuntament d’algun servei de recollida de gossos o algun contracte amb la protectora? Pensa signar un acord?

S’han donat cassos de gossos abandonats.

“Actualment s’està parlant de realitzar l’activitat de manera mancomunada; l’encarregat d’este tema és l’alcalde de Castellonet de la Conquesta.

Ara s’estan deixant els gossos que s’arrepleguen, de manera momentània al pati del palau”.