Ho ha fet mitjançant una moció al proper plenari. La regulació aprovada permet que les empreses situades fora del terme municipal de Gandia eviten la contractació de ciutadans empadronats en la localitat on tinguen el centre de treball o la seu social.

El grup municipal Compromís per Ròtova ha presentat una moció al proper plenari, per tal que l’Ajuntament del municipi rebutge el “xec-ocupació” de Gandia, que fomenta la contractació de la gent empadronada a Gandia, amb una subvenció de 400 €, en tot el territori valencià, un fet que a la pràctica provoca una situació de discriminació negativa de cara als veïns i veïnes del poble, fins i tot entre les empreses del municipi.

Nosaltres entendríem que l’Ajuntament de Gandia podria subvencionar empreses situades a Gandia però no les situades en altres termes municipals. Tal com està concebut el xec-ocupació de Gandia, la regulació aprovada permet que les empreses situades fora del terme municipal de Gandia eviten la contractació de ciutadans empadronats en la localitat on tinguen el centre de treball o la seu social.

Per tant, la convocatòria és susceptible de causar perjuís socials entre els parats de les localitats pròximes a Gandia, per quant les empreses que tinguen centres de treball, o la seu social, a estes localitats optaran per contractar treballadors que, amb les mateixes aptituds professionals i en idèntica situació socioeconòmica, tinguen el seu domicili a Gandia.

La moció proposa que l’Ajuntament de Ròtova requerisca al de Gandia perquè, “amb caràcter immediat i sense cap dilació, anul·le i deixe sense efecte la convocatòria d’ajudes municipals a la contractació denominades “Xec Ocupació”, en el marc del Pla d’Ocupació Gandia 2012”. A més, l’insta perquè, d’ara endavant, s’abstinga d’aprovar convocatòries públiques d’ajudes municipals que puguen generar discriminació per raons d’origen o veïnat, o que puguen incidir negativament en l’economia o l’ocupació de les localitats veïnes.