L’equip de govern proposa oferir el servei tres dies al mes, un menys que fins ara.

Compromís mostra el seu rebuig, perquè este tipus d’atenció a la ciutadania són els que s’han d’assegurar en un momento complicat com l’actual. A més, evidència les contradiccions dels acords presos en el mateix ple.

El ple de Ròtova va aprovar el passat 3 de desembre la proposta de reduir un 25% en Serveis Socials, que ofereix a través de la Mancomunitat de Municipis de la Safor. A la pràctica, la proposta reduirà a 3 dies al mes el servei, quan fins ara es donava un dia a la setmana.

L’equip de govern va admetre que l’acord s’havia pres per la previsió d’un retall per part de la Generalitat en el servei que presta l’organ comarcal. Actualment, no podem establir les xifres exactes en què es tradueix el retall ni la inversió de l’Ajuntament; i, precisament per això, l’alcalde ha aclarit que “si la xifra era assumible el consistori podria fer marxa enrere”.

 

-Per la seua banda, des de Compromís per Ròtova han emfatitzat que la reducció d’un 25%, es fa sense parlar de xifres (ho fan amb l’excusa de no saber la xifra de l’any que ve).  En la situació en què ens trobem, l’Ajuntament no pot reduir els serveis destinats a les persones més necessitades. El servei continua donant-se, clar, però es farà 3 dies al mes. Totes i tots valorem el servei però volem esta valoració s’acompanyen amb fets, i que es decidisca no reduir el servei”.
Si ho fa, ha aclarit Puig, “no solament perjudica els nostres veïns i veïnes sinó el mateix servei conjunt, l’estabilitat del lloc de treball de les persones. I encara està per veure que aquesta petició es puga acceptar”.

 

-La reducció es produeix el mateix ple en què s’aprovava el pagament d’interessos per valor de 24.506,38 €, del crèdit de proveïdors, corresponents a l’últim trimestre, a càrrec del remanent de tresoreria. “Tot per una acumulació de factures que ara ens obligarà a haver de reduir serveis que fins ara havíem considerat imprescindibles. En definitiva, primer els bancs i després les persones”.

 

El mateix plenari, el PP aprova una declaració per apostar per la Mancomunitat i, al mateix temps, continua reduint els serveis que ésta presta a Ròtova.

Puig havia valorat de manera positiva l’aprovació conjunta de la moció de suport a les mancomunitats. El document és un posicionament de força però, des de Compromís, creiem que cal donar passos més ferms: calen posicionaments i declaracions d’intencions però també cal apostar per la Mancomunitat amb fets; i l’Ajuntament de Ròtova mostra precisament el contrari amb la reducció dels mòduls voluntaris de Serveis Socials, el Servei d’Arxius o l’abandó del Calaix Jove”.