La Generalitat Valenciana manté deutes amb els ajuntaments per un valor mínim de 245 milions d’euros. Aquesta situació ha fet que molts ajuntaments hagen tingut que renovar pòlisses de crèdit o demanar préstecs per a fer front als impagaments amb el cost financer que això comporta per a la tresoreria municipal. En altres paraules, els ajuntaments estan finançant la Generalitat en la mesura que aquestos impagaments per serveis, subvencions o altres conceptes ja han sigut avançats pels consistoris als seus proveïdors.

El fet que la Generalitat haja destinat diners a grans esdeveniments com ara la Fórmula 1 o la Copa de l’Amèrica, amb el corresponent endeutament que ara ha de pagar, ha fet que no puga atendre degudament els compromisos adquirits amb els consistoris posant a molts d’ells en una situació financera complexa.

Des de Compromís volem posar negre sobre blanc el cost de la mala gestió de la Generalitat i quines conseqüències té als comptes municipals i a les butxaques dels ciutadans.

Per això, hem presentat les següents preguntes al regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Ròtova:

-Quin és l’import del deute que té la Generalitat Valenciana amb el nostre Ajuntament?

-Quin és l’import de les despeses financeres fins a dia de hui que ha suposat per a l’Ajuntament el deute que té Generalitat amb el nostre consistori?