La moció proposa l’acord mitjançant el qual l’Ajuntament de Ròtova demane l’anul·lació del Decret 49/2013 de la Generalitat Valenciana i que reste sense efecte la seua aplicació. L’Ajuntament de Ròtova declararia no acceptar la titularitat de la carretera CV-60 (que apareix a l’annex II del decret 49/2013) i la seua renúncia a la cessió.

El Consell de la Generalitat Valenciana, mitjançant el Decret 49/2013, de 12 d’abril, publicat al DOCV número 7003 de 15 d’abril de 2013, ha aprovat el nou Catàleg del Sistema Viari de la Comunitat Valenciana, que inclou, entre altres qüestions, el traspàs al nostre ajuntament de la titularitat de la carretera CV-60, junt a Almiserà, Castellonet, Llocnou, Alfauir, Palma, Potries i Beniflà, segons consta a l’annex II.

Al marge de les consideracions jurídiques, resulta sorprenent, per contradictori, que mentre s’intenta una retallada de les competències de les administracions locals amb el polèmic avantprojecte de reforma (qüestionat des de la Federació de Municipis i Províncies o el mateix Consell d’Estat) la Generalitat Valenciana aprove, per decret, el traspàs d’una càrrega econòmica addicional per a molts municipis, com el nostre, amb la titularitat i en conseqüència l’obligació de mantenir els esmentats vials”.

Però, a més, entenem que el Decret 49/2013 hauria de ser considerat nul ja que no preveu la necessària acceptació per part dels ajuntaments d’eixe traspàs de titularitats, obligació que, per analogia o extensió de la norma, es deriva dels articles 35 i següents de la Llei 14/2003 de Patrimoni de la Generalitat Valenciana, de l’article 72 de la Llei 33/2003 de Patrimoni de les Administracions Públiques i de l’article 182 de la Llei 8/2010 de Règim Local de la Comunitat Valenciana.

Recentment, alguns ajuntaments i les diputacions provincials de València i de Castelló ja han manifestat la seua oposició al decret per ser lesiu als seus interessos ja que no es preveu cap aportació econòmica a les administracions “cessionàries”.

Per tot això, i entenent que el nostre ajuntament no pot suportar una nova càrrega econòmica que no és de la seua competència, és pel que proposem l’adopció dels acords proposats.