El passat ple, el govern municipal va desestimar les al·legacions al pressupostos. “Per a fer-ho, parlen d’una altra cosa, no han contestat les al·legacions. Amb la seua majoria, solament amb la seua majoria, per damunt dels reparos que va fer fins i tot el secretari en tres ocasions”.

El PP desestima les al·legacions presentades per Compromís per Ròtova, amb la següent resposta:

Desestimar la alegación del Sr. Puig, por entender que el Ayuntamiento está cumpliendo con la obligación del pago de las cuotas del préstamo del RDL 4/2012 y por considerar que la previsión de ingresos del capítulo 3, es ajustada a derecho y se ingresarán en tiempo y forma los ingresos presupuestados.

Des de Compromís vam explicar al ple el nostre posicionament, en els diferents punts de les al·legacions:

-Respecte del RDL 4/2012, diuen: “El Ayuntamiento está cumpliendo con la obligación del pago de las cuotas del préstamo del RDL 4/2012”.

Tant vostés com nosaltres sabem què és el que va dir el secretari i del que estem parlant. I este diu que “no es contemplen les adaptacions aprovades amb motiu del RDL 4/2012 i el pla de finançament aprovat pel Ministeri a este Ajuntament i d’obligat compliment de conformitat amb la normativa d’aplicació”.

Ja ho vam dir i ho repetim: estes condicions les van aprovar per tal d’accedir al finançament per pagar factures per valor d’1.700.000 €: vostés van acumular les factures, vostés van dissenyar el pla d’ajust, vostés el van aprovar i ara decideixen, amb el seus vots, que no faran cas. I, després del reparo que fa el secretari, no han sabut dir-nos quines poden ser les conseqüències que es poden derivar de l’incompliment del decret. Estan jugant a que el Ministeri no ens pille. Però, si ho fa, què?

Vostés desestimaran les al·legacions sense contestar. Perquè parlen d’una altra cosa. És com si el preguntem pel seu nom i vostés em contesten que hui fa sol. I ens diuen que “está cumpliendo con la obligación del pago de las cuotas del préstamo”. També fóra cas! En cas contrari, estaríem parlant d’embargament per impagament. No estem parlant d’això, i no han contestat l’al·legació. Així i tot, suposem que ho aprovaran. Amb la seua majoria, solament amb la seua majoria.

D’altra banda, vam demanar un informe de legalitat, no evidentment sobre el procés sinó sobre el fons de la decisió. I estem esperant-lo.

-Respecte que el pressupost contemple un ingrés de 32.000 € en concepte de taxa d’ocupació de via pública materials de construcció, 17.000 € més que el pressupost anterior, sense que s’haja justificat l’augment ni els motius de la previsió, vostés ens contesten: “por considerar que la previsión de ingresos del capítulo 3, es ajustada a derecho y se ingresarán en tiempo y forma los ingresos presupuestados”.

A nosaltres no solament ens agradaria arribar a estos ingressos sinó que ens encantaria. Però cal partir de la realitat. I, per això, demanàvem que s’establisca una previsió justificada, donat que poden provocar un desajust en el balanç final, per preveure més ingressos. No hi ha justificació.

– I respecte de la plaça de policia local, recordem que segons certificat del secretari de l’Ajuntament, “no es contempla la totalitat del lloc de policia local adscrit en comissió de serveis i que inicialmente disposa del matiex fins a març de 2014. Cas de no continuar-se la comissió de serveis, els crèdits no serien suficients i hauria de procedir-se a una modificació de crèdits”.

Doncs bé, en este cas, ni una paraula tampoc. I suposem que ara votaran la desestimació de les al·legacions.

Aprovada la desestimació amb 2 vots en contra de Compromís per Ròtova i 5 a favor del PP.