L’Ajuntament ha d’adoptar el compromís d’elaborar un Pla Econòmic Financer pel nivell d’endeutament. Entre les propostes, millores a l’Escoleta, instal·lació de plaques solars o d’un ascensor a l’edifici de la Sindical.

compromis_rotova_Propostes

Compromís ha presentat diverses propostes per a la subvenció de la Diputació de València, en la convocatòria d’ajudes econòmiques amb destinació a la realització d’inversions financerament sostenibles per a 2015. Ròtova rebrà 50.000 €.

Per accedir-hi, l’Ajuntament haurà d’adoptar el compromís d’elaborar un Pla Econòmic Financer (PEF) que arreplegue la inversió a executar i remetre-lo a la Diputació abans de l’adjudicació de la inversió. Eixa és la condició per als municipis que tinguen un deute viu superior al 75% dels recursos corrents; i l’Ajuntament de Ròtova se situa en un percentatge del 307,16%.

Entre les inversions proposades, hi ha:

  1. millores a l’Escoleta (canvi d’ubicació del canviador; canvi o esmortiment de la base del tendal (que ja vam proposar el passat mes de juny); instal·lació d’un videoporter…)

  2. o la instal·lació de plaques solars als edificis municipals (una iniciativa que el PP va anunciar el 2008 com imminent).

  3. L’adequació de l’edifici Antiga Sindical per a la instal·lació d’un ascensor per accedir a l’Aula de lectura, per assegurar-ne l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda (amb què actualment no compta de manera incomprensible l’edifici públic) i per poder adherir-se amb el temps a la Xarxa de Lectura Pública Valenciana.

  4. L’adequació del sender PR-100 i la ruta botànica, amb la senyalètica i els panells afectats per l’incendi de 2011 (que es complemente amb recursos audiovisuals en un programa de turisme mediambiental).

  5. Millora de la pàgina web, amb una millor presentació i estructura, amb un portal de transparència, un de turisme i un dedicat a la joventut.

Des de Compromís, hem decidit presentar un ventall de propostes per tal de poder discutir-ne de manera flexible la conveniència, donada la proximitat de la data límit per presentar la destinació de la subvenció a la Diputació (dilluns 21 de setembre), sense que el govern haguera decidit a què destinar-ho, cosa que ens va sorprendre, a dos dies d’este ple”. “Estes són les nostres propostes, però com sempre estem oberts als suggeriments dels nostres veïns i veïnes i a les seues contribucions per millorar el nostre poble, en esta i altres ocasions”.

El govern municipal ha informat hui al ple que destinarà la subvenció a la coberta del palau dels Comtes, a condicionar la planta baixa de la nau polivalent per a l’arxiu i a canviar les peretes (amb tota la lluminària) LED de la carretera (les peretes de la qual ja havien sigut canviades amb la subvenció de Diputació de fa dos anys) i del polígon; i ha demanat a l’oposició que no presente les propostes a última hora.

La Diputació de València pot destinar el superàvit pressupostari de la liquidació del pressupost de 2014 mitjançant la incorporació de romanent de tresoreria positiu a finançar inversions en els municipis de la província. Els municipis que tenen fins a 1.500 habitants rebran 50.000 euros.