Compromís per Ròtova ha presentat una proposta, per mitjà d’una moció al ple, en què sol·licita posar en marxa un Programa d’Atenció sociosanitària a persones d’edat avançada, amb tallers d’estimulació cognitiva, d’estimulació psicomotriu fina i creativitat; i de rehabilitació i promoció de la salut.

Merxe Molina.
Merxe Molina.

Merche Molina, regidora de Compromís a l’Ajuntament de Ròtova, ha explicat que “hem de donar resposta a dos grans necessitats: amb l’edat, les persones patim un deteriorament intel·lectual i físic que necessita una constant estimulació i entrenament per mantenir-nos. A més, els municipis de menor població no tenim recursos socials i sanitaris tant institucionals com privats, que es concentren en les ciutats, i que són necessaris per a desenvolupar actuacions de prevenció i promoció de la salut en els majors”.

La moció demana també explorar el treball conjunt amb l’Associació de Familiars d’Alzheimer de la Safor, l’Associació Parkinson Gandia-Safor, o entitats com el Centre de Desenvolupament Rural La Safor, on es desenvolupen tallers de memòria amb els municipis associats; i promoure xarrades informatives per a les persones interessades i per a aquelles de suport (cuidadors), amb activitats de respir i descans per a familiars de dependents.

Finalment, des de Compromís creiem que cal concretar estes propostes en una partida pressupostària als pressupostos de 2016 i gestionar les ajudes destinades a estos fins per part de la Generalitat Valenciana.