El grup municipal adverteix d’un nou incompliment de la llei per part del PP i reclamen poder rebre correspondència sense intermediaris.

Este divendres, el col·lectiu exposarà el seu model participatiu i recollirà propostes en una assemblea oberta, al Centre Social, a les 19:30h.

Compromís per Ròtova demanà el passat 22 de setembre la instal·lació d’una bústia als baixos de l’Ajuntament per al grup municipal Compromís, per a la correspondència oficial interior i la de procedència externa directes al grup municipal. Segons determina l’article 17 del “Reglamento de Organización, Funcionamiento y Régimen Jurídico de las Entidades Locales”, “tots els regidors de la Corporació disposaran a la Casa Consistorial d’una bústia per a la correspondència oficial interior i la de procedència externa”.

La resposta d’Alcaldia va arribar el passat dimarts 27 de d’octubre, amb la denegació de la petició, al·legant que “a les oficines municipals tenen habilitades unes carpetes a les quals s’arxiven totes les comunicacions tant a nivell intern com externes adreçades al grup municipal Compromís, de forma que en cap moment es deixa de traslladar les comunicacions que entitats i/o ciutadans de Ròtova vulguen dirigir al seu grup municipal. No es contempla l’adquisició d’una bústia donat que suposa una despesa addicional i el servici es presta igualment”.

El regidor de Compromís, Pedro Ciscar, ha puntualitzat que “hi ha dues evidències: que ens assisteix el dret i que l’Alcaldia torna a incomplir la llei en un dret dels regidors per a poder dur avant la seua faena. Hem de permetre que les comunicacions ens arriben a Compromís, sense intermediaris i sense cap tipus de retard. I, com la gent pot entendre, la llei parla del dret a “tenir una bústia, que és una cosa diferent a una carpeta”.

Des de Compromís han volgut recordar el judici que va perdre el govern del PP per vulnerar el dret fonamental d’informació i comunicació, en impedir que els plens es pogueren gravar; una decisió que xafava drets i que ens va costar al poble, 2.156,57 €, per la voluntat del PP.

El grup Compromís aportarà una bústia, que espera que se situe a l’abast de la gent a l’entrada del consistori, perquè la ciutadania puga deixar-hi de manera directa i amb garanties de privacitat les seues propostes.