-Amb el reglament, podríem decidir en què es gasta una part del pressupost, tindre veu real al ple o més ferramentes per participar com a veïnat i des de les associacions.
-Podeu consultar el document ací.

CompromisRotova

Compromís va presentar el passat ple una proposta de reglament de participació ciutadana per a Ròtova. Amb aquest reglament, el veïnat podia tindre veu real al ple en els punts de l’orde del dia, les associacions tindrien més capacitat per decidir, es podria triar en què es gasta un percentatge del pressupost anual i es podria demanar que el govern donara explicacions sobre assumptes concrets, un fet que costa molt hui dia. A més, es crearia un consell de participació ciutadana. La moció va ser rebutjada, amb 4 vots a favor de Compromís per Ròtova i 5 en contra del PP.

L’Ajuntament de Ròtova podia fer un pas decidit cap a una democràcia participativa. La implicació de la ciutadania en la política municipal no es pot limitar a l’elecció de representants a l’Ajuntament cada quatre anys”.

Esta és la principal raó de ser d’este reglament de participació ciutadana: formalitzar una manera de prendre decisions basada en la participació de les rotovines i rotovins. “El reglament, a més, havia de garantir els drets de ciutadanes i ciutadans a la participació i ha de potenciar un teixit associatiu ric, plural i participatiu”.

L’Alcaldia ha explicat que estaria bé seure i poder estudiar-la. “Estem disposats a parlar qualsevol aspecte del text, però ací solament hem vist excuses per no aprovar la moció: han tingut més d’un mes la moció, sense voler parlar-ne ni proposar res”. A més el PP ha contestat que podríem dir que l’Ajuntament ja compleix el 75% de l’Ordenança, cosa que no es certa; que ja es parla molt amb els veïns per veure què es fa i ja es vota cada quatre anys. I que té dubtes sobre alguns articles. No estan d’acord en què puga participar la jovnetut des del 16 anys i diuen que cal esperar a rebre ajuda des de dalt, perquè Ròtova no ho pot fer.

Des de Compromís creiem que hem de passar de dir que parlem amb els veïns a deixar-los participar de manera directa. Hem de superar el ple i donar la veu de manera real al veïnat. Cal apropar-nos-hi de manera pràctica; empoderar-lo i donar-li capacitat de decisió. No podem esperar que ningú vinga de fora a dir-nos que hem de ser més participatius, hem de fer-ho perquè ens ho creiem”.