-Compromís vota en contra dels pressupostos de 2016, que ascendeixen a 1.119.543,35 €.

El ple de Ròtova de 23 de desembre de 2015 va aprovar el pressupost de 2016, amb els vots en contra de Compromís per Ròtova i a favor del PP.

Des de Compromís, creiem que Ròtova ha de poder donar més serveis i, donada la situació econòmica complicada, caldria recolzar-se en la Mancomunitat de Municipis. Caldria poder prestar uns Serveis Socials en condicions, en una època en què cal prioritzar atendre les situacions més delicades de la gent, un fet que no es pot substituir amb la bona voluntat -i horari restringit- de tècnics i regidors; i restablir el servei un dia a la setmana. També, augmentar el Servei d’Arxius i tornar als tres mòduls que es donaven abans de la retallada de 2012.

Volem un Servei Psicopedagògic com el que tenen altres pobles com Potries, Rafelcofer o Almoines, perquè actualment no en tenim, i que es puga atendre la població general (més enllà del servei limitat que existeix actualment a l’escola).

El municipi hauria de poder orientar el veïnat amb el servei d’Agent de Desenvolupament Local; com ho fan municipis com Castellonet de la Conquesta, Llocnou de Sant Jeroni o Palmera. Cal fomentar l’orientació laboral, l’ajuda per a la creació de petites empreses i treballar amb les que ja s’han ubicat al polígon.

També, un Programa d’Atenció sociosanitària per a persones majors, que incloguera activitats al llarg de tot l’any, amb activitats com el desenvolupament de la memòria o l’exercici de manteniment. També som partidaris d’un conveni amb la piscina d’Ador, com tenen la major part de municipis dels voltants.

Ens agradaria poder dotar el municipi d’un Pla Municipal d’Igualtat. Ho hem demanat i aprovat de manera unànime al llarg d’estos anys i ja és hora de complir els acords i prendre decisions que busquen efectes concrets; en este cas, per a impulsar el principi d’igualtat dins de l’Ajuntament com a organització, així com en la vida social, política i cultural del municipi. I ens alegra que tinguen en compte activitats com les de sensibilització LGTB, aprovades per unanimitat en una moció al ple.

I perquè no tenim serveis com els que hem anomenat? Perquè no tenim serveis que poden oferir pobles de característiques similars a les nostres? Si hem de parlar clar i ras, per la mala gestió i la política d’endeutament de les anteriors legislatures, que fa que es destine un 32,6% a amortitzar el deute i el pagament d’interessos (en concret, 357.648€, en un pressupost de vora 1.100.000€). Solament a interessos es dedica el mateix que costa la recollida del fem durant un any, i el doble que a cultura.

Des de Compromís, a més, hem sol·licitat a Secretaria una relació detallada del que s’incompleix i el que es compleix al Pla d’Ajust aprovat pel PP, donat que l’informe de secretaria afirma que no s’inclouen les mesures del Pla d’Ajust, sense entrar en més detalls. També si es pot dotar de partida la plaça de TASOC sense que s’haja aprovat per part del Ministeri el caràcter essencial del servei. Finalment, vam preguntar perquè ha augmentat en 1.000 € més la partida en locomoció i dietes d’òrgans de govern, per a desplaçaments. Per complir la partida, ens van dir.

No són propostes noves, les hem estat presentant de manera detallada els darrers mesos. Ens agradaria que es pogueren recollir i informar amb temps, i caminant cap a un format més participatiu. I ens hi hem trobat a un mur. Sempre; i amb males maneres. Però és el municipi pel que apostem nosaltres i és el que creiem que hem de continuar defensant. En els pressupostos es mostra quin model de poble té cada partit: i nosaltres en tenim un altre.