El govern municipal aprova limitar la celebració de plens ordinaris cada tres mesos

Pedro Ciscar: “és un pas enrere i una mostra més que al govern no li interessa caminar cap a un Ajuntament més participatiu”. Podeu consultar la proposta en PDF ací.

El govern municipal va aprovar el passat ple ordinari, el 29 de gener, una proposta d’Alcaldia en què es proposava que els plens ordinaris se celebren “una vegada cada tres mesos, en concret l’últim dilluns del mes, iniciant-se la primera sessió ordinària durant el pròxim mes d’abril (25 d’abril de 2016, a les 20 hores i 15 minuts)”.

El regidor de Compromís per Ròtova, Pedro Ciscar, ha explicat que des de Compromís hem votat en contra per diversos motius:

  • Perquè la celebració d’un ple ordinari al mes permet dur la faena de l’Ajuntament al dia, siga molta o poca.
  • Perquè permet que tots els grups introduïsquen punts de l’orde del dia, a pesar del mal costum que ha agafat el govern de no incloure les propostes de Compromís en les convocatòries ordinàries.
  • Permet tractar els punts de control als òrgans de govern i donar compte de les resolucions d’Alcaldia, les decisions que es prenen en el dia a dia des del govern. Ara haurem d’esperar cada tres mesos per poder conèixer-les i per poder exercir el control de l’acció de govern al ple.
  • El govern municipal, a més, trenca de manera unilateral un acord que havien consensuat els dos grups municipals, Compromís per Ròtova i PP, des de maig de 2011. De manera unilateral, han decidit fer el mínim a què els obliga la llei, ja que la Llei Reguladora de Règim de Bases Locals no permet allargar més enllà de tres mesos la celebració dels plens ordinaris.

Creiem que és un pas enrere i una mostra més que al govern no li interessa caminar cap a un Ajuntament més participatiu.

Notícia a Radio Gandia – Cadena SER:

Arxivat en: Documents

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *