Compromís per Ròtova sol·licita l’aprovació d’un Catàleg de Béns i Espais Protegits del municipi

Compromís per Ròtova ha so·licitat per registre d’entrada iniciar la redacció d’un Catàleg de Béns i Espais Protegits, per a la seua posterior aprovació, sempre seguint el procediment que marca la llei. Aprofitant el moment previ al debat i aprovació dels pressupostos de 2017, el grup municipal ha demanat ncomanar una valoració econòmica de la redacció del Catàleg als tècnics de l’Ajuntament i reservar una partida als pressupostos de 2017.

El portaveu de Compromís a Ròtova, Jordi Puig, ha explicat que “resulta sorprenent que, a dia de hui, el consistori encara no tinga aprovat un document bàsic d’estes característiques”. El catàleg suposa un excel·lent mitjà de prevenció que permet intervindre amb anterioritat a l’aprovació definitiva dels projectes urbanístics, i evitar així, per exemple, la desaparició de béns.

“L’aprovació del catàleg seria un pas important per al municipi, més enllà d’accions puntuals i declaracions de bones intencions”. Hem de planificar i posar negre sobre blanc, amb actuacions com estes, l’estima pel patrimoni. L’elaboració dels Catàlegs de Béns i Espais Protegits per les diferents administracions municipals constitueix un instrument fonamental, perquè només amb un inventari el més complet possible de tots aquells béns del patrimoni cultural que meresquen una protecció especial, és possible l’èxit d’una política efectiva de conservació i foment d’esta riquesa cultural.

Arxivat en: Cultura i Educació, Documents

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *