• La Diputació de València i la Generalitat Valenciana destinaran al conjunt dels ajuntaments valencians 41,2 milions per a potenciar la seua autonomia local amb inversions y despesa corrent.
  • El nou Fons de Cooperació Municipal destinarà 3,7 milions d’euros als municipis de La Safor

Ròtova rebrà 58.987,96 € del nou Fons de Cooperació Municipal. Aquest mecanisme impulsat per les administracions autonòmica i provincial servirà per a quadrar el cercle del finançament dels municipis valencians, en resposta al que diu l’Estatut d’Autonomia i a les reivindicacions històriques dels alcaldes i alcaldesses.

Una d’aquestes reivindicacions és la de comptar amb ajuda no solament per a inversions sinó també per a despesa corrent, ja que en moltes ocasions la qualitat dels serveis depenen d’aquest tipus de despesa, i sense un finançament adequat és difícil mantenir-los. En aquest sentit, els ajuntaments podran decidir a què destinen els diners del Fons de Cooperació, les aportacions del qual a més són incondicionades, si per a inversió, per a despesa corrent o per a ambdues.

La distribució dels fons s’ha fet atenent al criteri poblacional, ponderat de manera que es prevalga als municipis més xicotets.