• L’informe de legalitat de Secretaria deixa clar que «el 31 de desembre de 2000 hauria d’haver-se convocat novament licitació pública»
  • Compromís presenta un recurs en què es demana invalidar l’acord per ser «nul de ple dret» i iniciar de forma immediata el corresponent concurs públic per a la prestació dels serveis de recollida de fem. «El govern de Ròtova no pot utilitzar el recurs de la «pròrroga forçosa» perquè ens han tingut més de 16 anys sense contracte».

L’Alcaldia de Ròtova va aprovar el passat 17 de novembre una resolució per realitzar una pròrroga forçosa del servei de recollida i transport del fem, ratificada al ple de 31 de gener de 2017, amb els vots del PP. El grup municipal Compromís demanà un informe de legalitat sobre el document i sobre la situació del servei.

L’informe de Secretaria

L’informe de legalitat de Secretaria (que podeu consultar ACÍ) deixa clar que «el 31 de desembre de 2000 hauria d’haver-se convocat novament licitació pública». A més, s’informa que «una vegada complit el terme de la concessió de la gestió del servei, es produeix l’extinció del contracte, i amb ella aquest deixa de produir efectes. En aquest supòsit d’extinció per compliment del termini, l’Ajuntament, com a Administració contractant, ha de convocar novament licitació pública, d’acord amb la normativa en matèria de contractació del sector públic».

Finalment, «…mentre es licita i adjudica el nou contracte, l’Administració pot imposar a l’actual concessionari la continuïtat en la prestació del servei, a manera de pròrroga forçosa, pel temps que siga imprescindible per a evitar perjudicis a l’interés públic en la prestació d’aquest servei».

L’informe també cita dues providències d’Alcaldia, en una de les quals s’insta a la Secretaria, per fi, a redactar «un plec de condicions tècniques que arreplegue com haurà de prestar-se el servei». La pròrroga forçosa és un recurs que s’utilitza «mentre es licita i adjudica el nou contracte». El govern de Ròtova no pot utilitzar el recurs de la «pròrroga forçosa» perquè ens han tingut 16 anys sense contracte, i cal traure de manera immediata un nou concurs públic.

El recurs de Compromís

Compromís per Ròtova va presentar un recurs de reposició a l’acord plenari de 31 de gener, en què es ratificava el decret d’Alcaldia, en què demana:

  1. Anul·lar l’acord per ser nul de ple dret.

  2. Iniciar de forma immediata el corresponent concurs públic per a la prestació dels serveis de recollida de fem, que s’han prestat il·legalment per la mateixa empresa durant els darrers 16 anys sense contracte.

  3. En el termini màxim de tres mesos, transcorregut el qual, si no s’ha complit l’obligació legal de l’Ajuntament interposarem el corresponent recurs contenciós administratiu contra la INACTIVITAT DE L’ADMINISTRACIÓ LOCAL, en els termes d’allò establert als articles 25.2 i 29 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa.

El recurs, que compta amb jurisprudència, es fonamenta en els següents arguments:

  1. Vulneració dels principis de lliure concurrencia, transparència, publicitat, no discriminació i igualtat als possibles candidats que estiguen interessats en prestar aquest servei. El comportament d’aquest Ajuntament en aquest assumpte ha esdevingut totalment irresponsable per quant ja fa molt de temps que s’hauria d’haver licitat el concurs públic, per tal d’evitar la vulneració dels més elementals principis legals de la contractació pública, i que causen evidentment prejudicis avaluables econòmicament a la gent del poble de Ròtova.
  2. És contrari a dret i nul de ple dret: Estem davant d’un cas on s’han incomplit totes les prescripcions legals necessàries perquè una empresa privada resulte adjudicatària del servei esmentat, substituint tota formalitat per la figura tan difusa de la “pròrroga forçosa” que, setze anys després es comprova que, no és casual, sinó només un recurs en frau de llei.
  3. -passat l’any 2000 sense convocar-se el pertinent concurs per a la licitació de la prestació d’aquest servei, l’Ajuntament, evidentment, podia haver utilitzat aquesta facultat que li atorga l’article 128.1.1 del Reglament de Serveis de les Corporacions Locals per a, DE MANERA EXCEPCIONAL I EN UNA ÚNICA OCASIÓ, prorrogar forçosament el contracte mentre es convocava la pertinent licitació. El que no és admissible de cap manera és la utilització d’aquest article com a fonament legal per a prorrogar forçosament, any darrere any (16 FINS LA DATA), el mateix contracte en favor del mateix empresari perquè en aquest cas s’està produint un EVIDENT FRAU DE LLEI.
  4. – De l’actuació del secretari-interventor en el passat i en el futur, en relació al pagament de les factures emeses per la empresa “Joaquin Lerma SA”: fins ara el Secretari-Interventor de l’Ajuntament de Ròtova s’ha limitat a fer advertències verbals en relació a la necessitat de traure a concurs públic la contractació del servei de recollida de fem del municipi. Aquesta advertència verbal és manifestament insuficient, perquè suposa l’incompliment de les obligacions legals.

RELACIONAT:

L’alcalde de Ròtova aprova una pròrroga forçosa del servei de recollida de fem, per decret, després de 16 anys sense contracte