Pedro Ciscar: «El PP de Ròtova abusa dels plens extraordinaris»

 • Perquè al PP de Ròtova li agraden més els plens extraordinaris que els ordinaris?

A febrer de 2016, el PP de Ròtova va eliminar la celebració dels plens ordinaris mensuals i ho va limitar a fer-los cada tres mesos, el mínim al que obliga la llei.

Este retall en la freqüència implicava que el 2017 només es preveia celebrar quatre plens en tot l’any, els ordinaris. La realitat ha sigut molt diferent.

Al final, l’any 2017, s’han celebrat catorze plens, més d’un al mes… I açò a causa que, a banda dels quatre plens ordinaris previstos, s’han celebrat també deu plens extraordinaris (cinc d’ells, a més, urgents). Cal preguntar-se perquè el PP vol fer ús dels plens extraordinaris i no dels ordinaris.

La major diferència entre un ple ordinari i un extraordinari és que en l’extraordinari l’oposició no pot controlar les accions de l’equip de govern. És a dir, no es poden fer preguntes al govern del PP al voltant del que està fent amb els diners i els recursos del veïnat del poble. A més, en els extraordinaris, l’equip de govern no està obligat a donar compte de les resolucions d’Alcaldia, o siga, de quines decisions està prenent el PP en el dia a dia.

Cal afegir que el PP ha anat més enllà: a cinc d’eixos deu plens extraordinaris els ha donat caràcter d’urgents, cosa que vol dir que el govern del PP no té l’obligació de convocar-los en dos dies d’antelació. Per tant, els podria convocar d’ara a d’ací un moment, i no deixa temps a l’oposició per a consultar ni per a estudiar els documents a tractar en els plens.

Esta forma d’actuar també demostra que el PP de Ròtova és incapaç de planificar i fa ús dels plens extraordinaris per funcionar còmodament i per anar eixint del pas en cada moment. I, per si açò no fóra prou, convoca els plens cada vegada en un horari diferent, i dificulta l’assistència a la gent que treballa, tant regidors com veïns del poble, que han d’acudir, per exemple, a la 1 del migdia, a les 9 del matí…

En resum, l’abús que està fent el PP de Ròtova dels plens extraordinaris no pareix que tinga a veure amb criteris d’eficiència i eficàcia, sinó més bé en retallar la qualitat democràtica. Per a ser clars, el que canvia d’un ple ordinari a un extraordinari és que, amb el segon, el PP no ha de donar explicacions de la seua gestió.

Des de Compromís per Ròtova proposem, en canvi, més qualitat democràtica, o siga, que es torne a l’acord d’inici de legislatura. La celebració d’un ple ordinari al mes permet dur la faena de l’Ajuntament al dia; permet que tots els grups introduïsquen punts de l’orde del dia; permet fer control als òrgans de govern; i donar compte de les resolucions d’Alcaldia.

Plens celebrats a 2017:

 • Extraordinari. 10 de gener. 20h

 • Ordinari. 30 de gener. 20.15h

 • Extraordinari i urgent. 18 d’abril. 14.30h

 • Ordinari. 8 de maig. 20.15h

 • Extraordinari. 10 de juliol. 14h

 • Extraordinari i urgent. 17 de juliol. 14h

 • Ordinari. 31 de juliol. 20.15h

 • Extraordinari. 28 de setembre. 14.15h

 • Ordinari. 30 d’octubre. 20.15h

 • Extraordinari. 9 de novembre. 19h

 • Extraordinari i urgent. 16 de novembre. 14.30h

 • Extraordinari i urgent. 7 de desembre. 13h

 • Extraordinari i urgent. 15 de desembre. 9h

 • Extraordinari. 29 de desembre. 20h

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *