• Pedro Ciscar: “Ens cal un govern que ens tracte per igual, que pense en la gent major i l’accessibilitat de les persones; un govern amb un projecte de municipi diferent i que respecte la gent. Esperem poder dissenyar, junt al veïnat, el pressupost de 2020”

El passat dijous va tenir lloc un ple extraordinari on es van presentar els pressupostos de l’Ajuntament de Ròtova, aprovats únicament amb els vots del PP. Compromís per Ròtova va votar en contra d’uns pressupostos que es limiten, com en els anteriors anys, al pagament del deute i la falta de serveis al veïnat. El govern local pagarà 326.021,17€, un 27/% del total (de l’1.195.325€ a què escendeixen, uns comptes que es rebaixen en 100.000€ respecte de l’any passat).

El govern del PP no preveu inversions (capítol 6) i es limitarà a executar les subvencions que arriben de Conselleria i Diputació.

El govern del PP, a més, destina un seguit de subvencions, sense criteris i sense tractar per igual totes les associacions. 6.000 € per als moros, 3.000€ per al Club Esportiu, 2.000€ per a l’Associació d’Empresaris, 2.600€ per als jubilats i 3.000 per a l’església. I la resta d’associacions? Cal justificar-les i sobretot cal tractar a tot el món igual. Des de Compromís, hem demanat, a més, un programa d’atenció sociosanitària per a persones majors, que funciona en alguns pobles de la comarca, i per això porposàvem que augmentaren l’ajuda per a la gent major a 5.000€. Compromís ha reclamat, una vegada més, un catàleg de patrimoni i espais protegits que siga oficial i útil.

Com és costum en el govern del PP, han presentat uns pressupostos en vespres de Nadal, per aprovar-los el 26 de desembre en comissió, i sense explicar què volen fer en àrees com Cultura, Educació, Turisme, Joventut i Esport; una falta de respecte al ple i a la gent, tant la que representem nosaltres com ells.

Ens trobem davant d’uns pressupostos sense idees al darrere, llastrat per la mala gestió del passat, que no resol situacions en infraestructures deixades a mitges. Sense anar més lluny, el govern local destinarà 10.000€ a advocats (6.000€ més que l’any passat). I és que, després de perdre un judici pel terreny de l’escoleta, a dia de hui, ja tenim un altre contenciós sobre la taula.

Ens cal un govern que ens tracte per igual, que pense en la gent major i l’accessibilitat de les persones; un govern amb un projecte de municipi diferent i que respecte la gent. Esperem poder dissenyar, junt al veïnat, el pressupost de 2020, i esperem que este siga l’últim pressupost del PP a Ròtova”.