Ròtova acull una jornada comarcal oberta sobre el paper de la dona en diferents àmbits el divendres 1 de març

  • A més, s’inaugurarà la mostra itinerant «Dones del segle XX (de Ròtova i la Safor)», que hi incorporarà imatges de dones del municipi.

Divendres, 1 de març a partir de les les 20h, Ròtova acull una jornada comarcal oberta, en el marc del «Març Internacional de la Dona». A eixa hora, tindrà lloc, al saló de plenaris de l’Ajuntament, una taula redona amb el títol “Dones del món rural, de la ciència, de la lliteratura…”, amb la participació de la regidora de Compromís per Ròtova Merxe Molina, Lola Camarena (bibliotecària), Isabel Pérez (investigadora i regidora a Ròtova) i Blanca Llorca (coordinadora del Centre de Desenvolupament Rural de la Safor).

Tot seguit, tindrà lloc a la plaça Major la lectura compartida d’un manifest i, posteriorment, al Centre Social, la inauguració de l’exposició «Dones del segle XX (de Ròtova i la Safor)».

Una exposició sobre dones del segle XX que creix poble a poble

Maria Faus Peiró va nàixer el 1912 i va faltar el 2004. Va viure al carrer Major i a l’antic cine. Com moltes dones del poble, treballà a la fàbrica de la seda de Lombard d’Almoines i al magatzem de Faet. Va treballar, a més, a la verema, a França. És només un exemple de dones del segle XX que formen part de l’exposició que tindrà lloc al Centre Social de Ròtova, l’1 i el 2 de març, amb el títol «Dones del segle XX (de Ròtova i la Safor)».

Les imatges i les vides de les dones rotovines s’incorporen el 2019 a les fotografies ja exposades a l’Alqueria de la Comtessa, El Real de Gandia, Beniarjo, Benifairó i Piles. La mostra itinerant va creixent a mesura que passa cada any per un nou municipi de la comarca, una manera viva de tornar a fer visibles les dones del nostre passat més immediat.

Arxivat en: Cultura i Educació, Moviments Socials

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *