• L’Ivace, dependent de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, ha incrementat en 800.000 euros les ajudes per a la millora i modernització de polígons industrials de la Comunitat per a l’exercici 2019
  • 14 polígons de la Safor se’n veuran beneficiats

La convocatòria d’ajudes comptava amb un pressupost inicial de 12,8 milions d’euros amb càrrec al pressupost de 2019 que s’han ampliat fins a aconseguir els 13,6 milions d’euros. (26-4-2019)

La resolució amb l’increment pressupostari ha sigut publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat que aquest increment pressupostari “ens ha permés augmentar la intensitat de les ajudes per a poder subvencionar tots els projectes aprovats al 60%”.

Així, ha detallat que des de l’Ivace se subvencionaren les actuacions de millora d’un total de 138 projectes pertanyents a 93 municipis i 21 comarques de la Comunitat Valenciana. D’aquesta manera, rebran ajudes 20 polígons industrials de la província de Castelló de la Plana corresponents als municipis d’Alcalà de Xivert, Vinaròs, Castelló de la Plana, Sant Joan de Moró, La Vall d’Alba, Almenara, Artana, Borriana, Eslida, Onda, La Vall d’Uixó, Vila-real i l’Alcora.

A la província d’Alacant es millorarà la qualitat i serveis de 48 polígons industrials de les localitats d’Albatera, Almoradí, Benijòfar, Bigastre, Dolores, Formentera del Segura, Guardamar del Segura, Jacarilla, Los Montesinos, Orihuela, Rafal, San Isidro, Sant Miguel de Salinas, Elx, Santa Pola, L’Alqueria d’Asnar, Cocentaina, Muro d’Alcoi, Pedreguer, Pego, Teulada, El Campello, Alcoi, Banyeres de Mariola, Ibi, Onil, Tibi, Hondón de las Nieves, Petrer i el Pinós.

A València se subvencionaren les obres de millora de 70 polígons industrials de les localitats de Llíria, Vallada, l’Alcúdia, Algemesí, Massalavés, Polinyà de Xúquer, Sollana, Bellreguard, Beniflà, Daimús, Gandia, L’Alqueria de la Comtessa, Miramar, Oliva, Palma de Gandia, Palmera, Piles, Rafelcofer, Real de Gandia, Ròtova, Xeraco, Agullent, Aielo de Malferit, Albaida, Alfarrasí i Atzeneta d’Albaida.

També rebran ajudes de l’Ivace Benissoda, Castelló de Rugat, El Palomar, Guadasséquies, Montaverner, L’Olleria, Ontinyent, La Pobla del Duc, Alboraia, Foios, Meliana, Montcada, La Pobla de Farnals, Manises, Picanya, Xirivella, Albal, Alcàsser, Beniparrell, Paiporta, Picassent, Sedaví, Silla i Higueruelas.

Convocatòria ajudes exercici 2019

La convocatòria d’ajudes per a projectes d’inversió per a la millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en els polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics per a l’exercici 2019 compten amb una subvenció màxima de 200.000 euros per polígon.

L’objectiu és continuar donant suport als ajuntaments perquè puguen dur a terme actuacions en els polígons industrials per a millorar els seus accessos, serveis, seguretat i la seua imatge.

Es tracta, en definitiva, de fer les àrees industrials més atractives per a impulsar així la implantació de nous projectes que generen nous llocs de treball i contribuïsquen a dinamitzar l’economia dels municipis i les comarques.

Actuacions subvencionables

Entre les actuacions subvencionables que contempla l’ordre d’ajudes de l’Ivace es troba l’obra civil que permeta la implantació de fibra òptica, la instal·lació de càmeres a través de CCTV connectat a la Policia Local, carril bici, passarel·les de vianants, ampliació o creació de depuradora, millora de la imatge del polígon, millora de l’enllumenat públic, generació d’energia renovable i serveis contra incendis.

També se subvencionarà la implantació d’ecoparc o de sistemes de gestió de residus, millora de zones verdes, creació d’eina web amb informació del polígon industrial accessible a l’Ivace, millora viària: més aparcaments i/o vials, vials més amplis, nous accessos, senyalització i/o identificació de carrers, senyalització horitzontal i/o vertical de trànsit, millora del sanejament separatiu de les aigües residuals, millora en el subministrament d’aigua, bruta i potable i/o augment de cabal i pressió i dotació de subministrament de gas a alta i baixa pressió.

Font: pàgina de l’IVACE.