L’Ajuntament de Ròtova i el rector parroquial han signat un acord de relació, ara que comença la legislatura, per plantejar la participació i representació de la Corporació Municipal en els actes religiosos. En un estat aconfessional des de la promulgació de la Constitució, els membres de la Corporació Municipal no presidiran actes religiosos i participaran en aquells actes religiosos a títol individual.

La Parròquia i l’Ajuntament continuaran la col·laboració i la relació institucional en totes les matèries possibles. De fet, el mateix document diu que ho faran en aspectes com l’accessibilitat dels espais, la divulgació del patrimoni, etc, que podran concretar en un conveni de col·laboració.

Segons este acord, l’Alcaldia i les regidories participen en les festes del dia de Sant Bartomeu, festa que organitza l’Ajuntament de Ròtova, i ocuparan els espais assignats als festers de les respectives festivitats. A més, els càrrecs públics deixaran de presidir també processons o actes com el Corpus, el Diumenge de Rams o la Processó dels Combregars de Malalts i Impedits, que són estrictament religiosos, i participaran a títol individual.

Al passat ple extraordinari de l’Ajuntament de Ròtova, de 28 de juny, es va aprovar el document que ha sigut signat posteriorment amb el rector de la parròquia. «L’acord pretén definir la separació de funcions dels representants públics, en este àmbit, i vol ser una mesura per modernitzar la política i la vida pública locals, i així evitem mesclar política i religió».