“Des de Conselleria d’Educació s’ha apostat per una potent inversió pública en matèria educativa”

  • Mesures de Conselleria d’Educació per a l’escola de Ròtova

Aquest no serà un curs senzill, per això des de Conselleria s’ha apostat per una potent inversió pública en matèria educativa i així poder encarar-lo amb totes les garanties de qualitat i seguretat que les xiquetes i xiquets valencians mereixen.

Més personal docent i no docent, més inversió pública als centres, ràtios més baixes i totes les mesures de seguretat i higiene garantides per una tornada a les aules segura i amb la màxima presencialitat possible.

Les nostres mesures  contrasten ferotgement amb les impulsades pels governs de la dreta a altres comunitats, i que intenten embrutar amb la seua nefasta gestió l’autogovern d’aquells territoris que sí que hem treballat des de l’inici en aquest retorn a les aules.

Quines són les mesures i les inversions concretes al municipi de Ròtova?

  • Respecte al professorat, l’escola del nostre municipi incorporarà un nou mestre/a  per reduir ràtios i  prestar una atenció més personalitzada a les aules. En el conjunt del Paía Valencià, s’incorporaran 4.374 docents més.
  • S’augmentarà la inversió en despeses dels centres educatius, amb un augment de 4492 eur a la nostra escola.
  • Pel que fa a la baixada de ràtios i a la seguretat a les aules, al nostre centre tindrà un número inferior a 15 en tots els cursos i grups de convivència, i es garantirà una distància de seguretat d’1,5 metres entre alumnes.
  • Des del 31 de juliol comptem amb el Pla de Prevenció i Protecció per al curs 2020-2021 que determina detalladament les mesures de seguretat que s’aplicaran a les escoles valencianes.
  • Per tal de reforçar l’activitat educativa, cultural i esportiva de l’alumnat valencià durant el curs vinent escolar, s’ha destinat una inversió de 9 milions d’euros als municipis per a la realització d’activitats educatives adicionals i extraescolars que, a la teua localitat, será 5187,48 eur.

Des del govern tenim tan clar com tu que l’eixida a aquesta crisi no pot passar per les respostes austericides i empobridores de la nostra societat adoptades durant la crisi bancària de 2008. I ja saps que aquesta aposta per la inversió pública té poderosos enemics. Defensem-la!