• Ròtova ha rebut 89.000 euros de la Diputació de València, dins del Pla Reacciona, per dur a terme el projecte

Ròtova renovarà les xarxes d’aigua potable dels carrers Assagador, Jaume I i Sant Vicent Ferrer i la vàlvula reguladora de pressió. El municipi ha rebut 89.000 euros de la Diputació de València per dur a terme el projecte; l’Ajuntament mateix finançarà el 10% del projecte. Després de les obres, el rendiment hidràulic dels últims dotze mesos augmentarà del 74% fins a un 84.51% i es produirà un percentatge d’estalvi del 10.49% sobre un consum anual d’aigua de 122.943 m³.

Els tècnics municipals coincideixen en el mal estat de la xarxa d’aigua formada pels carrers esmentats. El tram de xarxa compta amb més de trenta anys d’antiguitat i està formada per canonades de fibrociment, material prohibit actualment per a la instal·lació. Així, la renovació de les xarxes d’abastiment suposen el canvi de les canonades, que comptabilitzen, des de 2018, un total de set fugues, i suposarà un estalvi global de 12.902 m³ anuals.

Per poder dur a terme les obres, Ròtova va aprovar un “Pla estratègic de Ròtova per a la gestió integral del cicle de l’aigua i l’estalvi hídric”.