El ple aprovà el passat divendres aportar el fons propi per a les subvencions a autònoms, a pesar de l’abstenció del PP

Sabem de la importància de les ajudes per afavorir als autònoms que ho estan passant tant malament des de fa ja massa temps, i encara no veiem el final.

Des de Compromís hem procurat des del principi comptar amb el fons propi. Vam presentar la proposta de pressupost, que incloïa, primer que cap altre poble, una partida per a les ajudes a autònoms. Després que el PP el tombara, presentà per registre d’entrada (literal) un escrit que deia:
“Por la importancia del “Pla Resisteix. Saber el estado de la solicitud y los proyectos a los que se va a destinar dicho Pla”.

«Los proyectos» no eren altres que les ajudes per a les empreses i autònoms de la restauració, oci, etc. més afectades per la crisi, com marca el decret. Sap el PP el que vota quan ve als plens i comissions?
Uns dies més tard, demanaren una modificació de crèdit, que impediren votar en el ple extraordinari i urgent de la setmana passada, i en què s’abstingueren divendres passat.

En el ple es va votar la modificació de crèdit que incloïa el crèdit per a la subvenció de control de l’enllumenat, que també va impedir que es votara el PP la setmana passada. La van tombar, de fet, a finals de l’any passat, i impediren que Ròtova executara un projecte per al qual ha rebut 20.000€ de subvenció, amb l’excusa que s’havia fet públic abans del ple (era públic perquè ho havia publicat el Diari Oficial de la Província) i perquè el govern està en minoria (és a dir, el van tombar perquè podien tombar-lo). En finalitzar el ple, van aclarir que no volien que es duguera a terme l’actuació, perquè no la consideren prioritària. És l’oposició que tenim.