Prompte farà dos anys que entràrem al govern i ens posàrem a treballar de valent per fer de Ròtova un municipi que pose al centre les persones, de diverses maneres: primer que res, en la manera d’entendre la política; amb una millor atenció i respecte, i intentant fomentar més espais on el veïnat i les associacions puguen dir la seua.

Ens preocupa la gent gran, i volem dedicar-hi una programació d’activitats al llarg de tot l’any; treballem per a millorar l’accessibilitat. Volem que la gent puga prendre part en les millores del poble, amb uns pressupostos participatius, que posarem en marxa enguany per primera vegada.

Volem que la joventut tinga veu, i puga decidir i participar en el municipi; ho estem fent des de l’Ajuntament i des del Calaix Jove, des del programa de Corresponsals, el Programa educatiu d’Aula Compartida i amb el de pràctiques (de l’IES Vall de la Safor). I ho continuarem fent amb un Fòrum Jove i un Pla de Joventut com a ferramentes.

L’Educació i la Cultura han d’anar de la mà, i han de ser una de les prioritats del projecte conjunt de municipi. Volem impulsar la biblioteca (i el foment de la lectura), on ja teniu un nou espai dedicat als més menuts. Junt a la biblioteca, volem consolidar una programació entorn als espais del Centre d’Interpretació de la Pansa, la Vil·la Romana de la Sort i el palau; una programació conjunta amb les associacions del poble. Apostem per potenciar el patrimoni com a ferramenta de desenvolupament.

D’altra banda, un dels reptes més importants que tenim és el d’afrontar el futur amb respecte al medi ambient i lluitant contra el canvi climàtic. Per això, fomentem el parc automobilístic elèctric, amb més punts de recàrrega, les energies renovables, i millorem les nostres sendes.

Pel que fa a l’urbanisme i al manteniment urbà, farem un poble més amable, amb el Pla de Mobilitat Sostenible; i un municipi més respectuós, amb un nou Pla Local de Residus. D’altra banda, volem continuar treballant de la mà de les empreses i dels comerços. Estem acabant de planificar per treure i redissenyar els pilons que molesten; hem augmentat la inversió en manteniment i cuidem les zones verdes del poble; ultimem la millora de l’accessibilitat de l’església.

Indústria: volem millorar el polígon perquè siga més amable, per poder passejar i atraure empreses que ens proporcionen més llocs de treball.

Des de fa més d’un any, junts, hem hagut de fer front a la situació de pandèmia, sense oblidar ningú. Ha estat i és una situació difícil. I l’afrontem atenent i informant la gent, i ajudant la gent més vulnerable. Eixir juntes i junts d’esta situació, i fer-ho amb una mirada més amable, solidària i amb un projecte de poble més sostenible, és imprescindible.

Estem treballant de manera intensa per solucionar la situació en què es trobava Ròtova, en molts sentits. Però, com vos vam plantejar fa dos anys, Ròtova necessita d’una mirada a llarg termini, d’una planificació de la mà de totes i tots vosaltres, i de manera rigorosa.

Un dels nostres objectius és poder atendre-vos de la millor manera possible. Per això, treballem amb les orelles ben obertes i amb la disposició de continuar escoltant-vos i de fer-vos partícips.

Per això, continuem amb la mateixa il·lusió, amb la mateixa espenta i amb les mateixes ganes. Perquè som conscients del poble que volem deixar com a herència a les properes generacions.