(J.C. Levante-EMV. La Safor)

L’Ajuntament de Ròtova ha organitzat una sèrie d’activitats per commemorar la festivitat del 9 d’Octubre al llarg dels pròxims díes. En primer lloc, Ròtova tornarà a realitzar un reconeixement a la gent gran del poble amb la tradicional «mocadorà». Així, les 25 persones més majors del poble rebran este dolç típic d’estes dates.

A més, des de l’Ajuntament han volgut animar a la gent del poble a adquirir este dolç tradicional en el comerç local, en el dia dels enamorats valencians. Tant l’Obrador de Salva com el Forn de Paco n’elaboraran.

Dissabte els carrers del municipi s’ompliran de música amb un passacarrer de dolçaina i tabal que començarà a les 9.30 h. I per al mateix dissabte el Consistori ha organitzat una excursió al castell de Dénia, amb visita guiada, a la recerca de les empremtes del temps del rei Jaume I. Està limitada a 35 places. L’eixida es realitzarà des de la Nau Polivalent a les 10.30 h. Després de la visita els participants podran gaudir de la conferència a l’aire lliure «Dénia i l’aplicació dels Furs. Privilegis de Dénia», amb l’arqueòleg del Museu Arqueològic de Dénia Josep A. Gisbert com a ponent.

Esta activitat està inclosa en les jornades «Descobrir els Furs», que ha permés divulgar la història de les institucions valencianes medievals, amb la col·laboració de la Generalitat.

Polígon industrial

D’altra banda, la maquinària municipal no para. L’ajuntament emprendrà en breu una nova millora del polígon industrial, valorada en 117.791 euros, gràcies a una subvenció de l’IVACE. Les millores es concretaran en els sistemes antiincendis, dotar d’eficiència i control l’enllumenat, senyalètica horitzontal i vertical; i una millora de zones verdes i regeneració ambiental i paisatgística. Se suma a la de finals de 2019, per valor de 191.190 euros.