La cirurgia es realitza sobretot en casos de fibromes o angiomes, quists sebacis, ungles encarnades i queratosi o acrocordons. El departament de salut de Gandia compta amb aquestes prestacions a Oliva, Grau i Tavernes des del 2016.

La zona de salut de Vilallonga, pertanyent al Departament de Salut de Gandia, ha incorporat la cirurgia menor a la seva cartera de serveis. Són tècniques quirúrgiques de curta durada que s’apliquen generalment sobre estructures superficials; solen requerir anestèsia local, i són de baix risc i mínimes complicacions.

En concret, les intervencions es realitzen al consultori d’Ador i sobretot en casos de fibromes o angiomes, quists sebacis, ungles encarnades i queratosis o acrocordons, i, en menor mesura, en berrugues, lipomes, nevus i malformacions d’ungles.

Alguns dels principals avantatges d’aquest tipus de cirurgia són l’estalvi de recursos hospitalaris, la reducció de la llista d’espera quirúrgica, i la generació d’un espai segur i amable per al pacient, que pràcticament no li suposen cap molèstia.

Vilallonga se suma així a les altres zones de salut d’Atenció Primària del Departament que des del 2016 fan intervencions de cirurgia menor: Oliva, Grau de Gandia i Tavernes de la Valldigna.

L’objectiu del departament és continuar formant professionals, incloent-hi metges residents a Medicina Familiar i Comunitària, per incloure aquest servei en altres centres.