Dissabte, 2 de juliol va tindre lloc una assemblea oberta de Compromís per Ròtova per fer balanç dels tres anys de govern al municipi, i marcar els reptes dels propers anys. L’assemblea de Compromís va renovar la confiança en Jordi Puig per encapçalar la candidatura el 2023. Puig va voler agrair «a tota la gent que ha deixat la pell des del principi i en cada moment, a qui ha aportat cada gra d’arena per anar transformant el poble. Ens vam presentar amb un projecte de municipi a 10 anys, i volem continuar mirant al futur, més que a les properes eleccions. Cal actuar amb mirada llarga i planificant».

Isabel Pérez i Pedro Ciscar, junt a Puig, van donar compte de les fites assolides: 319 accions de govern, «que són 319 motius més per continuar canviant el poble». Els membres del grup municipal van explicar com han traslladat les propostes de la gent al projecte de municipi, organitzat en la Ròtova de les persones; en la Participació Ciutadana; en la dinamització econòmica; en la ‘Ròtova al futur’, que agrupa el projecte en Educació i Cultura; en la ‘Ròtova canvi’, el programa de Medi Ambient i lluita contra el Canvi Climàtic; i en l’àrea de Joventut.

Puig va explicar que «les accions sovint parlen per elles mateixes, però cal valorar-les de manera conjunta, posar-les sobre la taula. Fer balanç per continuar. I això vam fer: partir del projecte de poble que vam dissenyar de la mà de la gent, i que hem anat actualitzant. Explicar què hem fet. També què ens ha passat, i per tant què podrà ser i què, no. En quines circumstàncies ho hem fet. Sobretot, per continuar recollint les aportacions de la gent. Millorar allò que no hem fet bé i agafar espenta”. «En el poble que volem, hem realitzat accions importants de govern; estem posant al dia el poble i, sobretot, hem planificat, que és el que haurà de veure’s amb els anys. Volem arreglar les coses, però no hem vingut a gestionar misèries. Tenim molts motius per continuar transformant el poble de la mà de la gent. I hi hem de perseverar».

A l’acte van assistir la diputada de Compromís Nathalie Torres i el diputat Jesús Pla; els representants de la comarcal Andreu Faus i Marc Estruch; i alcaldesses com Manela Faus, d’Ador, per acompanyar el veïnat a l’assemblea oberta.