Ròtova s’adhereix al Gabinet Psicopedagògic de la Mancomunitat, una proposta que portàvem temps proposant i que havien tombat en diverses ocasions PP i trànsfugues. El ple de l’Ajuntament de Ròtova va aprovar per unanimitat dels 7 regidors i regidores presents l’adhesió al Gabinet Psicopedagògic de la Mancomunitat: 3 vots de Compromís per Ròtova, 3 vots de PP i 1 vot de la regidora no adscrita.

El gabinet treballa en diversos àmbits al municipi: a l’àmbit educatiu, es realitza una intervenció psicopedagògica en els centres educatius d’educació infantil de 0 a 3 anys. Des d’aquest servei es poden realitzar actuacions d’assessorament per a tota la comunitat educativa (escola, famílies, alumnat), en forma d’assessorament individual, xarrades, escola de famílies, amb la finalitat de impulsar la participació activa i atendre les necessitats pròpies de les famílies en aquesta etapa evolutiva. A nivell municipal es tracta de cobrir les necessitats que tenen les famílies amb fills de 0 a 16 anys (escolarització obligatòria) per a detectar situacions problemàtiques i prevenir possibles dificultats.

A l’àmbit sòcio-comunitari, es porta a terme un Servei Municipal d’Orientació i Assessorament dirigit a la població general, detectant i replegant les demandes tant a nivell individual com col·lectiu.

El gabinet aporta un treball en equip i en xarxa que facilita la coordinació amb tots els recursos sociosanitaris i educatius en quant a les intervencions, la preparació de xarrades i cursos dirigits a la població a través dels diferents sectors: famílies, joventut, escolars, majors, associacions, etc.