• La imatge ha estat dissenyada per Mar Garcia, a partir d’un dibuix de l’alumna Lena Faus.

La Nau d’Usos Múltiples va acollir la presentació de la XXXV Trobada d’Escoles en Valencià de la Safor-Valldigna, que tindrà lloc el dissabte 22 d’abril. Els xiquets i xiquetes del del CRA Alfauir-Ròtova van presentar el col·legi i el poble. També s’hi va presentar la imatge, dissenyada per Mar Garcia, a partir d’un dibuix de Lena Faus, en un procés en què ha participat l’alumnat del centre; una imatge que, a banda de representar-la, ens relata com és el poble, quins valors compartim: la cura pel patrimoni, el medi ambient, l’educació i la importància de les festes i la gastronomia.

El lema de les trobades de 2023 és “Recuperem el verd amb Carme Miquel”, estan dedicades a la mestra, escriptora i activista per la llengua i el país. També aspiren a continuar la seua tasca, hui referent. Amb aquest lema, les Trobades d’Escoles en Valencià 2023 són una crida a l’acció i un cant a l’esperança en la recuperació de la consciència ecologista mitjançant l’educació.

La presentació va comptar amb alcaldes i alcaldesses de la comarca, regidors i regidores, mestres; mares, pares, AMPA i familiars. Isabel Pérez, regidora de Criança, Formació i Educació Integral, i Jordi Puig, l’alcalde de Ròtova, han volgut agrair a l’alumnat, a les associacions i comerços dels poble, a la Rondalla Agredolç, a la Coordinadora Safor-Valldigna pel Valencià i a totes les i treballadores i treballadors de l’Ajuntament la implicació per fer-ho possible.